Чудо е, че при днешните 42 градуса по Целзий, предшествани

...
Чудо е, че при днешните 42 градуса по Целзий, предшествани
Коментари Харесай

Цигански орди превзеха Странджа

Чудо е, че при днешните 42 градуса по Целзий, предшествани от близки до това равнище температури през предходната седмица, към момента регионът на Странджа сред селата Бистрец, Проход и Драка още не е горящ. Вижте снимания видеоматериал от наш четец.

В сигнал до Флагман.БГ се твърди, че тази част от гората безусловно е нападната от ромски катуни, стотици хора с първобитно държание палят огньове, спят и ядат под намерено небе. Сред тях има и деца на по 1-2 годинки, чийто живот в жегата е изложен на действителна заплаха.

Циганите нямат покрив над главите си, тук са с коне и леки коли. По данни на наши читатели, ордите прииждат от сливенския регион и евентуално са дървосекачи, за държанието на които обаче никой не поема отговорност.

Нашата инспекция откри, че неведнъж, от предишния четвъртък до момента, е алармиран кметът на община Средец Иван Жабов да вземе ограничения против действителната заплаха от пораждане на пожари в землищата на тези обитаеми места. Има доста сухи треви, шубраци и иглолистни дървета сред широколистната растителност, която също съставлява кибритена съчка, очакваща искрата и малко вятър.

В този регион се движат стотици роми, евентуално наети като дървосекачи. Ако са незаконни, Министерство на вътрешните работи и горските стражари би трябвало неотложно да разпознават купувача на дървесината. Ако работата им е регламентирана, в реда на нещата е работодателят им да обезпечи естествени условия на живот в околните обитаеми места – храна, заслон и хигиена
При сходни условия преди 15 години изгоря голям регион от Странджа – лунният пейзаж около основния път Средец-Болярово години наред подсещаше за безотговорността на локалните институции и контролните органи, допускащи цигански нападения. По сходен метод изгоряха стотици декари иглолистни гори предходната седмица в близката до нас община Твърдица.

По цели дни и нощи ордите пият, несъмнено има и дрогирани, нападателни и на първо място родители, на които не им пука за здравето на децата с тях. В петък следобяд е викана и кола за спешна помощ, защото 4-годишно момиченце е колабирало. На нарушителите са формирани предупредителни протоколи от противопожарната защита на Бургас и Министерство на вътрешните работи, само че това не оказва помощ, а в противен случай – ромите стават все по-нагли. Местят и катуните сред трите села.

Заснетите видеокадри, които Флагман.БГ демонстрира са от през днешния ден, към 15:30 ч., в непосредствена непосредственост до с. Проход, където има и чешма. Нощем виковете и звука от тонколоните става непоносим, горят и огньове.

Днес за следващ път е сезиран и шефът на Общинските гори в Средец Стойко Стоянов, който обаче не реагира съответно.

Днес, до края на деня, би трябвало да сигнализираме Агенцията за протекция на децата, тъй като дребните са сложени при безчовечен условия, а са доста на брой деца, споделя единият от подаващите сигнала до Флагман.БГ, припомняйки същинската роля на обществените служби, свързани с защита на живота и здравето на децата.

При опит да се навлезе по-навътре в един от таборите през днешния ден, нападателен ром е извадил бухалка. Само органите на реда могат да сложат завършек на тази безочливост, защото кметът на общината Иван Жабов явно е абдикирал от отговорностите си като властник, длъжен да се грижи за сигурността и здравето на популацията.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР