Чудите се какво ли е да виждате света от гледната

...
Чудите се какво ли е да виждате света от гледната
Коментари Харесай

Днес празнуват левичарите!

Чудите се какво ли е да виждате света от гледната точка на левичар? На Международния ден на левичарите, 13 август, можете да опознаете този свят за един ден. Знаете ли, че президентите Роналд Рейгън, Бил Клинтън и Барак Обама са били левичари? Изпълнете рок парче като Пол Маккартни или Джими Хендрикс, най-великият китарист левичар в света. (Стиви Рей Вон, роден като десничар, се е научил да свири на лява китара като своя идол Хендрикс). Опра Уинфри, Джулия Робъртс и Лейди Гага също са левичарки. В бейзбола известни левичари са именитите " южняци " Бейб Рут и Санди Куфакс.

История на Международния ден на левичарите

В свят, в който доминират десничарите, Международният ден на левичарите, който се отбелязва на 13 август, е отдаден на левичарите и покачва осведомеността за проблемите, с които се сблъскват левичарите в всекидневието си. Денят е маркиран за първи път от създателя на Международната организация на левичарите Дийн Р. Кембъл през 1976 година и от този момент се празнува всяка година. От 1600 година, когато левичарите са били считани за хора, които са в съюз с дявола, до наши дни те не престават да се сблъскват с компликации и провокации при осъществяването на задания.

През 1990 година е учреден Клубът на левичарите с задачата да държи членовете си в крайник с новостите и да служи като мост сред възгледите на левичарите и производителите. Клубът дава също по този начин помощ и подпомагане на тези, които се нуждаят от него, и непрестанно организира проучвания по отношение на левичарството и новите произведения, които могат да предложат на левичарите по-голяма лекост при потреблението им. От основаването на клуба броят на членовете му се усилва с участници от целия свят. Към сегашния миг клубът е високо скъп и уважаван като група за напън, представляваща всички левичари.

Продължавайки традицията, основана от Кембъл, Клубът на левичарите афишира на 13 август 1992 година Международния ден на левичарите като част от своята организация. Целта е да се сътвори информираност за преимуществата и минусите на левичарството. Понастоящем празникът се празнува в целия свят, като единствено във Англия се организират 20 районни събития за отбелязване на деня, в това число спортни мачове и празненства. Някои от най-великите хора в историята са били/са били левичари: Майка Тереза, Барак Обама, Уолт Дисни, Бил Гейтс, Чарли Чаплин, Марк Зукърбърг и Алберт Айнщайн.

Така че в случай че сте левичар, вземете чашата си за левичари и вдигнете тост за всички левичари на всички места по света!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР