Чудите се какво да подарите на човека, който има всичко,

...
Чудите се какво да подарите на човека, който има всичко,
Коментари Харесай

Френски дворец се продава за 55 долара

Чудите се какво да подарите на индивида, който има всичко, с изключение на личен палат във Франция?Само за 55 $ можете да си купите част от историческата цитадела.

Е няма да имате опция да си купите целия палат, само че непълен дял от Chteau de Vibrac, рушаща се цитадела, която в миналото е била дом на средновековното френско благородническо семейство.

За трета поредна година започващ план за опазване на културното завещание на Dartagnans.fr и асоциацията Adopte un chateau, провеждат групова покупка на древен френски палат.
Досега са събрани над 175 000 евро, притежатели са повече от 1700 души от 45 страни. Очаква се екипът да събере и влага в реституция общо 1 240 000 евро.

Всеки съсобственик получава пожизнен достъп до замъка, част от градината, която да носи тяхното име и опция да помогне при решение на бъдещето на това парче от френската история.

Надеждата е да се възвърне замъка до предходната му популярност, показвайки капацитета му посредством събития и публични срещи. А част от задачите е да се засадят площите с разнообразни култури. Друга задача на плана е да бъдат възобновени и основани 12 стаи, които да разрешават настаняване на посетители.



Замъкът се причислява към други два френски замъка, с голям брой притежатели, ситуирани в западна Франция. Ebaupinay беше закупен от Dartagnans и екипът на Adopte un chteau през 2018 година

Основателят на Dartagnans Ромен Делаум споделя, че неговата организация обмисля туристическия капацитет на постройките, когато избират кой палат да се опита да придобие. Замъкът Vibrac е открит от организациите преди няколко месеца.

Междувременно е реализиран забележителен прогрес по възобновяване на другите два замъка, като двамата неотдавна отвориха вратите си за обществото. Приоритетът за замъкът Vibrac е да се в профил растителността, която стартира да обгръща цялата конструкция, преди да стартират разкопките.

Разположен на архипелаг от три острова на река Шарант, Vibrac е издигнат като цитадела през 9 век. Сегашните остатъци от постройка датира от 14 и 15 век. Проектът за реституция ще бъде сбъднат с деликатно отношение към това, което природата е основала с руините. В сходство със екологичните трендове, има проекти за съоръжения за възобновима сила, с цел да се подсигурява, че замъкът и площите се зареждат независимо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР