Чудите се каква е разликата между маринара и доматен сос?

...
Чудите се каква е разликата между маринара и доматен сос?
Коментари Харесай

Маринара и доматен сос - каква е разликата?

Чудите се каква е разликата сред маринара и доматен сос? Ами просто е - и двете са направени с домати, само че единият сос е по-плътен и комплициран от другия.

Често виждаме термините „ доматен сос “ и „ маринара “, които се употребяват взаимозаменяемо върху бурканите със сос в магазина за хранителни артикули. Дори ще намерите някои, обозначени особено като сос за спагети или сос за пица.

Всички те съдържат домати, само че в действителност са разнообразни.

Какво е маринара?

Ако търсите елементарен сос, който не е прекомерно гъст и има усет на домати, маринара е методът да се справите. В съпоставяне с доматения сос, маринара е сос за бързо готвене, който би трябвало да къкри единствено за към половин час.

Най-класическите версии съдържат домати Сан Марцано. Подправя се с доста чесън, натрошен червен пипер и босилек, макар че доста версии включват и риган.

Тъй като маринарата не е прекомерно комплицирана на усет, тя е идеална за паста и пица.

Какво е доматен сос?

За разлика от маринара, доматеният сос е гъст, богат, комплициран и не е обичайно вегетариански. Основава се на класическия френски сос. Този сос къкри с часове, като се сгъстява с течение на времето и разрешава на ароматите да се задълбочат и да станат съвсем сладки.

Богатият усет и гъстата текстура на доматения сос го вършат по-подходящ за паста. Сервира се с макаронени произведения, само че съвсем в никакъв случай не се употребява като сос за пица.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР