Чудите ли се често къде са изчезнали доходите ви, без

...
Чудите ли се често къде са изчезнали доходите ви, без
Коментари Харесай

Дребните неща, които изяждат заплатата

Чудите ли се постоянно къде са изчезнали приходите ви, без даже да се усетите? Човек би трябвало единствено да се откаже от някои привички и няма да се постанова да се замисляте по какъв начин да издържите до идната заплата или да бягате, с цел да вземете нов заем. Кои са тези привички?

Без лист за извършване на покупки

Всеки път, когато влизаме в магазина, се заричаме да вземем единствено това, което е належащо в къщата през днешния ден. И тогава стигаме до касата с кошница, натъпкана до очните ябълки, написа actualno.com. Някои съпруги постоянно доставят съпрузите си до магазина с бележки, казващи какво да купят. Но дамите от време на време сами се нуждаят от такива бележки. Но с твърда заповед да се вземе единствено това, което е в посочения лист. В този случай спестяването на 10-тина лв. на ден ще докара до обстоятелството, че вашият фамилен бюджет ще престане да бъде в " алената зона ". И до идната заплата към момента ще имате част от старите пари.

Храна за " черен " ден

Когато спестяваме пари за така наречен " дъждовен " ден, това е добре. Животът е непредсказуем. Но закупуването на храна в запас в наше време, когато има всичко и на всички места, ни оказва помощ да понижим заплатата си с двадесет %. Защо да вземете три хляба, пет части наденица, краставици и домати в килограми? Да, единствено в нас, потомците на това остарялото мислене, страхът от възможен недостиг към момента е жив. А какво ще стане, в случай че на следващия ден всичко ще нарастне? Дефицит обаче не поражда (дори по време на пандемия) и цените, въпреки и да скачат, остават тези, с които сме привикнали. Разбира се, разнообразни отстъпки и промоции в магазините играят роля, когато на цената на една единица стока можете да вземете две, или даже три. Така. Както поучават опитни хора, вземете единствено това, от което се нуждаете в близко бъдеще. И парите от портфейла или банковата ви карта ще спрат да изчезват с невероятна скорост.

Нарязана храна в опаковки

В този вманиачен свят всички сме прекомерно заети и би трябвало да признаете, че измитите картофи в цветни опаковки, запечатаните нарязани салами и даже нарязаният самун в тесни опаковки са приятни за окото. Те са и доста комфортни, само че... Пакетираните артикули и даже нарязаните костват два до три пъти повече. И също по този начин си помислете, за какво купувате пликове за вашите артикули на касата всякога, когато перваза на прозореца в кухнята ви безусловно е посипан с тях? Да, пликът е на ниска цена. Но както знаете, стотинката по стотинка - левче, и хоп, парите понижават незабелязано...

Ненужни дреболии

Експертите поучават да не се поддавате на сладките приказки на продавачите и да не купувате нищо на касата. Всички тези дъвки, бонбони, чипс и други дреболии даже не костват доста пари. Но вие безусловно не се нуждаете от тях. Абсолютно. И ги вземаме или от досада, стоящи на опашка, или чисто механично, когато касиерът предлага нещо „ с отстъпка и то единствено през днешния ден “. Но не тъй като имаме потребност от него, а просто ей по този начин! Но както споделят хората, които познават живота, първо би трябвало да осъзнаете, че множеството от нашите разноски се правят непринудено, автоматизирано. Превъзпитанието на себе си е комплициран и от време на време дълъг развой. Но най-важното е да извършите първата крачка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР