„Чудим се защо България и българските граждани трябваше да загубим

...
„Чудим се защо България и българските граждани трябваше да загубим
Коментари Харесай

Свиленски: Какво прави организационен секретар на ГЕРБ на сбирката на бузлуджанци?

„ Чудим се за какво България и българските жители трябваше да загубим 9 месеца, с цел да стигнем до през вчерашния ден, когато ГЕРБ хвърлиха кърпата и споделиха: Няма да вършим държавно управление, тъй като се търгуват постове. Това, което ние от Българска социалистическа партия приказваме 9 месеца през вчерашния ден беше прието от зам.-председателя на ГЕРБ Теменужка Петкова – „ те желаеха единствено постове”. Няма политики, няма го този проблем, който преди моето влизане в студиото разглеждахте – за мобилните оператори. Няма за цените на водата, цените на тока, за приходите на българските граждани”.

Това съобщи в коментара си за политическата картина през днешния ден зам.-председателят на ПГ на „ БСп за България” Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия тази заран.

„ Дано и след тези 9 месеца българските гласоподаватели да са разбрали кои са Политическа партия и защо се борят, кои са ГЕРб и защо се борят, кои сме Българска социалистическа партия и защо се борим, с цел да може на изборите да се получи едно посланичество, което да образува кабинет, който ще взема решение проблемите на хората, а не проблемите на тези, които вземат участие в политиката”, добави социалистът.

По мотив думите на ГЕРБ, че ще има нови договаряния в същия състав, само че след избори Свиленски реагира: „ Те ще имат ли очи или още веднъж ще лъжат българските жители? Нека да го кажат преди изборите и ще им пожелая триумф в акцията, aко това ще им е акцията, че ще продължат договарянията с ПП-ДБ. Ако ще могат да работят след изборите – за какво да не могат и преди тях?”.
И в отговор на имитация на водещата сподели: „ Какво да преброят ГЕРБ? Нали работят за България? Ние ще работим за решение на проблемите. И ще работим с този, който желае да ги взема решение. Не с този, който желае единствено постове. Нека да забележим кой ще влезе в българския парламент. За да не ставаме като ГЕРБ и Политическа партия, които преди избори приказват едно, а след избори – друго”, съобщи Георги Свиленски.

По думите му по значимо е не с кого, а защо ще работи всяка една партия, а българските жители ще изберат. „ 10 години Българска социалистическа партия остана единствената партия, която си удържа на думата и на това, което е обещавала пред хората. И в този момент няма да ги разочароваме”, безапелационен бе зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

За присъединяване на Българска социалистическа партия в предишното постоянно държавно управление: „ Когато ние бяхме с Политическа партия се подвигнаха приходите, замразиха се цените на тока, не беше съборен Паметника на Съветската войска - доста неща се случиха, с помощта на БСП”, уточни Свиленски.

Той изрази кардиналната позиция на социалистите, че всички благоприятни условия на този Парламент са изчерпани, Българска социалистическа партия няма да извърши третия мандат и изходът са нови избори. По думите му от позиция на поръчките досега опциите са изчерпани, само че познавайки Борисов, който заран приказва едно, на обяд – друго, а вечер прави трето, всичко е допустимо.

За Българска социалистическа партия: „ Не мисля, че Българска социалистическа партия има проблеми със своите членове, със своите гласоподаватели. С някогашните сигурно има – на тях не им харесва да са някогашни, желаят да употребяват БСП”, сподели Свиленски в отговор на въпросите на водещите. И уточни:

„ Кои бяха там, на сбирката в неделя? Мая Манолова, Сергей Станишев, Георги Първанов. Сергей Станишев и хората до него бяха хората, които вкараха плоския налог. Знаете, че това е най-голямата рецензия против Българска социалистическа партия от този момент до момента. Защото това не е лява политика. И в този момент тези хора сядат в една зала и споделят че Българска социалистическа партия не прави лява политика, а левите хора са те, тези, които сътвориха проблема”, напомни обстоятелствата социалистът.

„ Кой го провежда? Коалиционният сътрудник на ГЕРБ в СОС Иван Таков, някогашният ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия. И с цел да видите дългата ръка на ГЕРБ – ето - организационният секретар на ГЕРБ в регион „ Възраждане”, зам.-председателят по организационните въпроси Борислав Борисов, 2 мандата общински съветник”, съобщи Свиленски и сподели в ефира на Българска национална телевизия фотография качена на страницата на Иван Таков, след което фотоси на Борислав Борисов с Йорданка Фандъкова и водещи лица на ГЕРБ.

„ ГЕРБ, в случай че не провежда, най-малко поръчва, в случай че не поръчва – най-малко заплаща. Кой заплаща? Вие знаете ли какъв брой коства едно такова мероприятие в НДК?”, сложи въпросите зам.-председателят на парламентарната група на социалистите и съобщи:

„ Поръчителите станаха ясни. Тези хора желаят да овладеят Българска социалистическа партия. Тези хора желаят, по този начин както направиха в столична община – да подчинят Българска социалистическа партия, да вземат гласовете и да влязат в бъдещо ръководство. Това е сега борбата - не за хората, не е за лявото. Защото, единственото нещо, което създадоха като решение е, че Корнелия Нинова би трябвало да бъде заменена. И забележете, организационният секретар на ГЕРБ от регион „ Възраждане” е отишъл да желае оставката на Корнелия Нинова?”, реагира Свиленски.

Той заключи: „ Който има предпочитание да се кандидатира, в това число и от тези хора, членове на Българска социалистическа партия – дано да излязат мъжки, да се кандидатират, да излязат на директен избор с Нинова, да го завоюват и да трансформират БСП”.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР