Чудили ли сте се някога колко дълго хората ще живеят

...
Чудили ли сте се някога колко дълго хората ще живеят
Коментари Харесай

10 причини хората да изчезнат след 1000 години

Чудили ли сте се в миналото какъв брой дълго хората ще живеят на Земята? Или дали въобще в миналото ще изчезнат?

Е, има доста отговори на тези въпроси, само че ето няколко аргументи, които биха могли да обиден дълготрайните вероятности на човечеството.

Свръхнаселение

Това е проблем, за който се приказва доста. Преди индустриалната гражданска война въпросът за това по какъв начин могат да се обезпечат запаси за толкоз доста хора въобще не е бил значителен. Железопътните линии, парните мотори и големите ферми идват навръх време, с цел да спасят тогавашното човечество, само че непрекъснато възходящият брой се трансформира в голям проблем и слага под въпрос оцеляването му.

Ядрен Армагедон

Добре, това може да звучи неуместно, само че е въпрос на... единствено на едно натискане на бутона. Дали може оцеляването на човечеството да зависи от това?

Антибиотична взаимозависимост

Въпреки че учените в Съединени американски щати неотдавна съумяха да разработят няколко супер антибиотици, човечеството бързо се приближава до времето, когато всички сегашни антибиотици ще бъдат безполезни против еволюираните микроби. Това може да ни води назад до време, когато няма да имаме с какво да се борим против тях (в взаимозависимост от триумфа на тези нови антибиотици).

Смяна на магнитните полюси

Магнитните полюси на Земята са се премествали неведнъж в историята, само че някои теоретици считат, че това може да засегне нашата цивилизация. Факт е, че те са оказали своето въздействие в предишното, само че дали можем да предвидим техния резултат в бъдеще?

Още по тематиката прочети тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР