Чудили ли сте се някога дали сте имали вземане-даване с

...
Чудили ли сте се някога дали сте имали вземане-даване с
Коментари Харесай

Има 7 неща, които един фалшив приятел би направил

Чудили ли сте се в миналото дали сте имали алъш-вериш с същински другар или с някого, който просто си поставя фасада?
Не се чудете повече!
Ще ви разкрием 7-те неща, които един подправен другар би направил, с цел да ви помогнем да забележите признаците на престореност.

1. Целият е в слух... до момента в който не ви потрябва
Едно от издайническите неща, които един подправен другар би направил, е да ви изслуша деликатно, когато споделяте върховете и паденията на живота си. Въпреки това, когато в действителност се нуждаете от неговата поддръжка в сложни моменти, той внезапно става неосезаем, предлага извинения или просто отхвърля вашите терзания. Истинският другар те изслушва и те поддържа във всичко, само че подправеният другар е там единствено когато му е комфортно.

2. Разпространява негативизъм като горски пожар
Забелязвали ли сте в миналото по какъв начин един подправен другар процъфтява от злословия и драми? Тези хора обичат да популяризират клюки за другите, в това число общи другари, зад тила им. Фалшивите другари постоянно намират наслада в предизвикването на разтърсвания и драми, като видимо се любуват на нещастията на близките. Те драговолно популяризират мълви, разпалвайки неприятности, с цел да подхранват личните си проекти или неустановеност. Автентичните другарства се градят на доверие и почитание, а не на гърба на злонамерени приказки.

3. Води си лист
Внимавайте за приятеля, който води подробен лист с резултати от услуги и дарове. Фалшивият другар постоянно следи какво е направил за вас и какво чака в подмяна. Той може да забие този „ резултат " в лицето ви, едвам доловимо или намерено, с цел да ви накара да се съобразите с неговите условия. Истинските другари имат безкористна и всеотдайна природа. Те не оферират своята поддръжка или добрина с упованието да получат нещо в подмяна.

4. Изчезва, когато блестите
Забелязали ли сте по какъв начин един подправен другар става злорад или възмутен, когато постигнете нещо удивително? Вместо да чества триумфа ви, той е податлив да омаловажава достиженията ви или даже да се дистанцира от вас. Истинските другари ви поддържат, предлагайки същинска поддръжка и поощрение, без намек за ревнивост.

5. Никога не е в близост по време на потребност
Когато на вратата ви почукат сложни времена, подправеният другар комфортно ще откри извинения, с цел да избегне да бъде до вас. Той може да твърди, че е ангажиран или ненадейно да стане недосегаем, когато имате потребност от рамо, на което да се облегнете. В ослепителен контрастност, достоверните другари демонстрират съпричастност и схващане, с неспокойствие ви подават ръка за помощ, укрепвайки връзката, която устоя на тестванията на живота.

6. Използва ви за своя изгода
Фалшивият другар може да се сближи с вас, когато има потребност да извършите нещо за него - било то финансова помощ, академична помощ или връзки с други хора. След като получи това, което желае, може бързо да загуби интерес да прекарва времето си с вас. Автентичните другарства се градят върху взаимна грижа и угриженост, а не върху опортюнистично държание.

7. Не се извинява и не поема отговорност
Един от най-явните признаци на подправен другар е неспособността му да признае грешките си или да поеме отговорност за дейностите си. Може да направи обидни забележки, да съобщи доверието ви или да ви разочарова, само че в никакъв случай не се извинява откровено. Истинските другари са задоволително скромни, с цел да се извинят, когато са сбъркали, и да се стремят да се поправят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР