Чудил ли си се какво ли си мислят хората, срещайки

...
Чудил ли си се какво ли си мислят хората, срещайки
Коментари Харесай

6 начина да направиш чудесно първо впечатление

Чудил ли си се какво ли си мислят хората, срещайки се за първи път с вас? Обстойни изследвания сочат, че решението харесваме ли някой и може ли да му имаме доверие се взима незабавно, още при първата среща - в границите на първите няколко секунди даже. Факт е, че поради пандемията от ковид в този момент нещата стоят малко по-странно, единствено че въпреки всичко всички се надяваме напълно скоро да се върнем към естественото си всекидневие, в което срещите с хора са действителни, тъй че – приготви се авансово.
Без значение дали става дума за изявление за работа, или за първа сантиментална среща с някого, значимо е да успееш да направиш положително първо усещане!
Стъпка 1: Използвай ръцете си
Изследвания сочат, че претендентите за работа, употребяващи повече жестове при изявлението са по-настойчиви и чакат да бъдат наети. С ръцете говорещите демонстрират желание. А пък когато отсрещният човек вижда ръцете ти, той се усеща по-спокоен и това го прави по-склонен да е другар с теб. Лесно е – придържай се към това предписание. При влизане в помещението не пъхай ръце в джобовете. Когато приближиш индивида, вдигни ръката си. По този метод ще покажеш ясно, че търсиш здрависване. Говорейки, използвай и жестове с ръцете си. Така ще подкрепиш думите си. Най-добре е да се държиш по метод все едно приказваш с другари.
 Как да извършите положително първо усещане? Как да извършите положително първо усещане?
Всички добре знаем, че първото усещане е най-важно, би трябвало добре да знаем какво да създадем, с цел да се вършим с тази нелека задача....
Стъпка 2: Идеално здрависване
Трябва да знаете една неприятна истина: потното здрависване е в действителност неприятно. Ако дланите ти се потят от напрежение и нерви, ползвай един елементарен трик. Стигайки до мястото на срещата, поръчай от бара напитка. Обвий салфетка на чашата – тя ще попие потта. Имай поради още нещо - при здрависване хвани постоянно ръката си отвесно, а палецът дано бъде ориентиран нагоре. Ако извъртате дланта си нагоре, това е обуздан жест, издаващ примирие и уязвимост, а в случай че сочи надолу, това се преглежда като контролиращо и преобладаващо.
Стъпка 3: Пространството е значимо
Проучванията сочат, че когато някой играч печели съревнование, той мигновено заема колкото може по-голямо пространство. Ако пък се случи да загуби, свива се и заема надалеч по-малко място. При среща с някого, той би желал да разбере дали сме с настройка на спечелили или на губещи, по тази причина пространството, върху което се разполагаме, подсъзнателно въздейства на усещането. Решиш ли да демонстрираш позиция в първите няколко секунди от срещата, тогава хвани ръцете си настрана. Докато разговаряте пък може да ги сложиш на масата или на някой стол наоколо. Използвай постоянно подлакътниците, с цел да затвърдиш пространството си. Не пропускай да изправиш плещи и да държиш брадичката и гърдите си напред.
Стъпка 4: Дръж се, като че ли това не ви е първата среща
 Искате да извършите положително първо усещане? Следвайте тези препоръки Искате да извършите положително първо усещане? Следвайте тези препоръки
Мислите си, че имате 10 минути, с цел да извършите положително първо усещане? Помислете отново. Повечето хора построяват визията си за няког...
Първите усещания съставляват механизъм за оцеляване. При среща с даден човек, нормално бързо се взима решение искаш ли го в живота си или пък не. Макар и да ти звучи необичайно, би трябвало постоянно да поздравяваш някого, все едно сте остарели другари. Спомени какъв брой се радваш да го видиш и че опцията да разговаряте е доста скъпа за теб.
Стъпка 5: Обърни внимание на контакта с очите
Постарай се да поддържаш контакт с очите когато приказваш или до момента в който отбелязваш значими неща. Лесен метод да правиш това е да се вгледаш за да обърнеш внимание на цвета на очите на индивида против теб.
Стъпка 6: Не се притеснявай, вълнувай се вместо това
Използвай нервите си, с цел да работят в своя изгода. Просто премисли нещата. Вълнението и нервността са много близки - учестено сърцетуптене, изключително възприятие в стомаха... Да изглеждаш нервозен е неприятно, само че да си разчувствуван е отлично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР