Чудесното представяне на Сани Жекова в ПьонгЧанг завърши с втори

...
Чудесното представяне на Сани Жекова в ПьонгЧанг завърши с втори
Коментари Харесай

Сани Жекова финишира шеста в сноубордкроса в ПьонгЧанг


Чудесното показване на Сани Жекова в ПьонгЧанг приключи с втори следващ край на олимпийски игри и шесто място. Звездата ни мина с лекост през четвъртфинала в сноубордкроса, като го завоюва и остави зад себе си шампионката от Сочи 2014 Ева Самкова.

На полуфинала тя кара стратегически и приключи на нужното й трето място, което я прати на огромния край. В него бе каймакът на международния сноуборд сега. Лидерката за Семеен кодекс Микела Мойоли, Ева Самкова, Линдзи Джакобелис, Кло Трешпьо, Сани Жекова и новата звезда на сноуборда Джулия Перейра де Соуса Мабилеу, която е единствено на 16 година Сани не се смути от елитната компания и кара на макс. Поради малшанс на два пъти обаче на финала тя мина шеста.

"Щастлива съм че попаднах в огромния край, тъй като беше доста мъчно. Видяхте какъв брой са изравнени силите и с тази липса на подготовка, поради неприятното време", разяснява Сани след финала. Да й стискат палци бяха пристигнали звездата ни в паралелните дисциплини Радо Янков и неговия щаб, дружно с другата ни сноубордистка Теодора Пенчева. Жекова, която евентуално организира последната си Олимпиада, преди 4 години приключи пета в сноубордкроса в Сочи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР