Чудесно е да имате високи стандарти. Но в един момент

...
Чудесно е да имате високи стандарти. Но в един момент
Коментари Харесай

Когато високите стандарти се превръщат в пречка

Чудесно е да имате високи стандарти. Но в един миг тези високи стандарти минават границата и от нещо, което е ползотворно, те се трансформират в спънка. В този миг стопираме да ги назоваваме високи стандарти и започваме да се самоопределяме като перфекционист. И по този начин, по какъв начин да разберете по кое време сте минали границата на перфекционизма? Ка да се върнете назад? Ето три знака, че е време преосмислите:
Списъкът ви със задания е прекомерно дълъг
Основна причина перфекционизмът да е проблем се крие в концепцията за „ различен разход “. Под различни разноски в тази ситуация се схващат неща, които бихте могли да извършите с ресурсите, които сте похарчили за нещо други. Закупуването на стерео уредба, да вземем за пример, прави изхарчените средства недостъпни за други неща, от които може да се нуждаете, като да вземем за пример нови облекла или някакъв непредвиден ремонт на дома.

По същия метод времето, което отделяте за съответен план, не може да бъде изразходвано за нещо друго, което ви е предоставено (или за почивка). Докато работите по съответен план, евентуално ще има други неща, които ще бъдат добавени към листата ви със задания. Борбата е да ограничите този лист до управляем размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР