Чудесно e, че имаме сделка за . Тя носи сигурност

...
Чудесно e, че имаме сделка за . Тя носи сигурност
Коментари Харесай

Британският посланик: Сделката за Brexit носи сигурност на Обединеното кралство и на неговите европейски партньори

" Чудесно e, че имаме договорка за. Тя носи сигурност на жителите, на компаниите, на Обединеното кралство и неговите европейски сътрудници. Сделката урежда нулеви цени за двете страни, като това в никакъв случай до момента не е договаряно при търговски договаряния от подобен мащаб ". Това съобщи в предаването “Панорама “ по Българска национална телевизия английският дипломат у нас Роб Диксън. Той добави, че единствено за предходната година комерсиалният оборот сред Обединеното кралство и Европейския съюз е 688 милиарда лири.
“Сделката ни разрешава да продължим решително напред. 2021-ва ще бъде значима за Обединеното кралство. Поемаме председателството на Г-7 и на Съвета за сигурност, както и семейството на Глобалната конференцията за промените на климата КОП-26 “, сподели още той. “Над 200 000 българи живеят в нашата страна, а над 15 000 английски жители живеят тук, в България. Тези връзки сред двата народа са най-важни. Споразумението за отдръпване от Европейски Съюз дава на тези български жители, които към този момент живеят в Обединеното кралство, сигурността, че ще продължат да работят, да живеят, да учат, да отглеждат децата си, да имат достъп до Националната здравна работа както до момента “, сподели Диксън.
 Джордж Фридман: Англия се завръща в предишното си Джордж Фридман: Англия се завръща в предишното си
" От 1 януари Англия приключи процеса на овакантяване на Европейския съюз. Европейски Съюз подсигурява, че всички тежки последствия ще преследват бри...
“Българите, които към края на 2020-а са живели в Обединеното кралство, имат право до края на юни да се записват по схемата за уседналост. Както споделих, това ще отбрани техните права – нещо значимо и позитивно. Същото важи и за британците в България. Изказвам огромната си признателност на българските управляващи за съдействието при уреждането на тези въпроси. Промени, несъмнено, има. Те се отнасят до искащите да се реалокират в нашата страна занапред нататък. Ние сме отворена, гостоприемна страна. Искаме хората да не престават да идват, да живеят, да работят или да учат в отличните ни университети. Това към този момент ще става по друг метод. Но опцията за българите остава “, добави английският дипломат.
По въпроса с рецесията с ковид във Англия той съобщи, че ситуацията е изключително тежко. “Наложи се да въведем строги ограничения, стремим се да съблюдаваме прецизно рестриктивните мерки. Един от позитивните резултати от напускането на Евросъюза беше, че успяхме да разгадаем използването на ваксини и да стартираме имунизациите допустимо най-бързо. Към сряда в нашата страна са имунизирани с първа доза над два милиона и половина. В рецесията с ковид Обединеното кралство потвърди, че е открит, деен, и значим състезател на интернационалната сцена “, безапелационен бе той. “Разработената в Обединеното кралство ваксина е плод на уменията на учените, които живеят и работят в нашата страна. Можем да се гордеем с Оксфордската ваксина. Но тя е на Оксфордския университет и AstraZeneca, създадена е в съдействие с сътрудници по целия свят. Ще се популяризира освен измежду британците, само че и по целия свят. Ето по какъв начин в рецесията се откроява нашата роля в света “, съобщи още дипломат Диксън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР