Чудесни новини за Александър Лазаров, който получава възможност да потърси

...
Чудесни новини за Александър Лазаров, който получава възможност да потърси
Коментари Харесай

Лазаров срещу Барер в квалификациите на ATP 250 турнира в Оукланд


Чудесни вести за Александър Лазаров, който получава опция да потърси ново съществено нанагорнище в ранглистата още в първите седмици на 2023 година.

След мощния минал сезон той се класира за квалификациите на ATP 250 шампионата в Оукланд, които стартират в събота.

Противник на българина ще бъде седмия подложен в пресявките Грегоар Барер, който сега е №90 в света. Двубоят е трети в програмата на корт №2, която стартира в
Корт №2 – начало: среднощ
Иржи Лехечка – Ян Чоински
Чун-син Цен – Факундо Багнис
Александър Лазаров – Грегоар Барер
Фадерико Кория – Лука ван Аш

Французинът има история с български съперници – през 202 победи Григор Димитров в Монпелие, след което му отстъпи на Ролан Гарос. Надигра и Адриан Андреев през 2021 на Чалънджър в Испания, а против Кузманов има баланс 2-1.

Рекордният му ранкинг е №80, само че през предишния сезон бе изпаднал отвън топ 200, преди да го приключи със серия от мощни резултати и да се върне в елита.

Лазаров натрупа в допълнение убеденост с успеха на двойки за България на United Cup против Белгия. Двамата с Шиникова завоюваха против съществени имена като Мертенс и Гофен.

При победа Алекс ще срещне Федерико Кория или Лука ван Аш, а в последния кръг може да се изправи против топ поставения Тиаго Монтейро. Кория претърпя разочароващо начало на сезона, откакто завоюва единствено гейм против Манарино, а по-късно отстъпи и на Борна Годжо на United Cup.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР