Чудесата се случват и те са навсякъде около нас. Най-важното

...
Чудесата се случват и те са навсякъде около нас. Най-важното
Коментари Харесай

Учениците от Пета езикова гимназия във Варна сътвориха коледно чудо! Ето на колко много деца в нужда помогнаха

Чудесата се случват и те са на всички места към нас. Най-важното е, че точно децата и младежите в България съумяват да ги творят. Как варненските възпитаници от Пета езикова гимназия сътвориха същинска приказка за десетки нуждаещи се деца, описа пред " Петел " Станислав Суков.

Ето какво описа той:

Аз съм едно момче - възпитаник във варненската Пета езикова гимназия(ГПЧЕ " Йоан Екзарх " ), 11 клас.

С угромна горделивост, задоволство и предпочитание за разпространение на такива начинания и реализиране на повсеместност, обединяване и съпричастност бих желал да споделя за една БЛАГОРОДНА КАУЗА, към която се сплотиха родители, ученици и преподаватели от Гимназия с преподаване на непознати езици " Йоан Екзарх " - град Варна. Лично за мен, като директен участник и уредник, това беше един доста по-запомнящ се, безценен и паметен урок, който ще помня през целия си живот, в сравнение с образователната материя, която усвояваме през годината.

С обичайното запалване на коледните светлинки на Никулден, в Гимназията стартира и подготовката за благотворителния коледен концерт, трансформирал се в дълго чакано събитие, към този момент повече от 20 години. Но постигнатото не би било действителност, без поддръжката на управлението - в лицето на шефа, госпожа Галина Германова.

" Направи ДОБРО, подари НАДЕЖДА! "

Под това мото минаха благотворителните начинания на Пета. От 18 до 22.12.2017 година, учители и възпитаници проведоха " Седмица на благотворителността " - фотоси с Дядо Коледа и Снежанка, благотворителен базар, волейболни мачове и благотворителен коледен концерт.

Подготвеният от гимназистите концерт се показа на 22 декември в залата на Висше военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “. Интересът беше голям, а присъстващите повече от местата в залата. Завършекът на прелестната седмица и начало на празниците беше обичайното хоро в двора на гимназията. 

Събрана беше сумата от 6000 лева за лекуването на 7-годишно момче, болно от онкологично заболяване, и обществения дом в с. Тополи. Бяха събрани също обувки, облекла, играчки и книги за съдружие " Гаврош ".

Чудото в действителност се случи! Доброто беше в Пета! То се четеше по очите и лицата на всички. Учители, възпитаници и родители се сплотиха и реализираха едно БЛАГОРОДНО ДЕЛО!



Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР