Чудеса се случват не само в приказките, но и в

...
Чудеса се случват не само в приказките, но и в
Коментари Харесай

Inter Academy Experience - една мечта, която стана реалност за пет българчета

Чудеса се случват освен в приказките, само че и в действителността. В това се убедиха и надарените българчета, които впечатлиха треньорите от Интер по време на първия Inter Academy Camp Bulgaria, провел се в интервала 10 - 15 юли тази година в китното морско градче Бяла, обл. Варна. По време на тридневния си престой в Милано петимата щастливци - Дейвид Луканов, Наско Янев, Никола Цариградски, Илия Петков и Теодор Радински, имаха рядката опция освен да се допрян до трикратния владетел на Европа и да се потопят в атмосферата на " Сан Сиро ", само че и да се срещнат лице в лице със своите любимци.

Малко откакто кацнаха на италианска земя, родните гении се насочиха към централата на Интер, където се срещнаха с част от личния състав в клуба, разгледаха офисите на " нерадзурите " и се насочиха към залата с титли. Мястото, което събира ведно величието на гранда, празнуващ 110 години от своето основаване през актуалната 2018-а. Дейвид, Наско, Никола, Илия и Теодор се допряха до всички титли, увековечили Интер като един от най-успешните клубове в международен мащаб - първия КЕШ, донесен от Сандро Мацола; Купата на УЕФА, " извоювана " от легендите Саморано, Санети и Роналдо; Шампионската лига, която Диего Милито донесе през 2010-та с двата си гола във вратата на Байерн (Мюнхен), Скудетото, Купата на Италия, Междуконтиненталната купа... описът е дълъг!

 Снимка 393246
Източник:

Вдъхновени от запознанството си от близко с историята на Интер, малчуганите се любуваха на друга класика в ранния съботен следобяд - дербито Милан - Интер при Примеварата (юношите до 19 години). На крачка от първия състав на своите именити клубове, " росонери " и " нерадзури " изнесоха същински театър във Варезе, извоюван по извънредно трагичен метод с 4:3, след гол в последната минута, от Интер. Голямата победа в допълнение увеличи настроението в българския лагер, който така и така очакваше с неспокойствие идния вечерта дуел от Серия " А " с Фрозиноне.

Изненадата за децата бе голяма, когато два часа преди първия съдийски сигнал се озоваха не къде да е, а в съблекалнята на Интер - там, където след броени минути трябваше да дойдат Мауро Икарди и компания. За да усетят оптимално духа на " нерадзурите " и " Сан Сиро ", българчетата стъпиха на терена на митичния стадион и си направиха фотография за спомен от аварийна пейка на интеристите, преди да се настанят комфортно на трибуните, откъдето изгледаха безпроблемното 3:0 над Фрозиноне.

 Снимка 393244
Източник:

Вечерта обаче криеше още изненади за Дейвид, Наско, Никола, Илия и Теодор, като най-голямата от тях пристигна малко след последния съдийски сигнал. В възторг от успеха, страхотната атмосфера на " Сан Сиро " и втората победа на Интер за деня, децата се насочиха към изхода с мисълта за прибиране назад към хотела. Точно тогава настъпи моментът за " черешката на тортата ". Кратка обиколка, прекосяване през VIP-входа и стълбите към съблекалните на " нерадзурите ", след което малчуганите се озова на метри от паркинга, на който своите първокласни возила Волво бяха спрели звездите на Интер.

Един по един играчите на Лучано Спалети, а финален и самият той, излизаха, с цел да имат най-хубавите в първия Inter Academy Camp Bulgaria неповторимата опция да се срещнат с всеки един от тях персонално, да им вземат подпис върху особено подарените за случая флагчета в черно-синьо и да си създадат звездно селфи за спомен с Икарди,Наинголан, Ханданович, Валеро, Де Врай, Спалети и останалите си любимци от " Сан Сиро ".

 Първият Inter Academy Camp Bulgaria остави в историята безчет усмивки и щастливи деца
Първият Inter Academy Camp Bulgaria остави в историята безчет усмивки и щастливи деца

Дебютният детски футболен лагер на " нерадзурите " у нас предложи незабравими страсти на 107 деца

По сходство на първия Inter Academy Camp Bulgaria, Inter Academy Experience в Милано ще остане вечно в съзнанието на Дейвид Луканов, Наско Янев, Никола Цариградски, Илия Петков и Теодор Радински като едно мечтано, незабравимо и несравнимо преживяване. Най-хубавото от всичко е, че италианският гранд и българският му сътрудник - Сдружение " Бъдеще посредством спорт ", ще продължат съдействието си и през 2019-а Бяла още веднъж ще одобри 18-кратния първенец на Италия. За да могат нови чудеса още веднъж да се случат по това време следващата година...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР