Чудеса не може да се очакват, тъй като мандатът е

...
Чудеса не може да се очакват, тъй като мандатът е
Коментари Харесай

Весела Лечева представи екипа си

" Чудеса не може да се чакат, защото мандатът е извънредно къс. Нашата съществена цел е да осигурим успокоение и оптимално положителни условия на спортните федерации, тъй че да може гладко да протича техния спортен и подготвителен развой. Само след две години е олимпиадата в Париж ", разгласи Весела Лечева на конференция, на която тя показа екипа си и целите в работата на Министерството на младежта и спорта по време на мандата на служебното държавно управление.

Нейни заместници ще бъдат Петър Георгиев, който ще дава отговор за спорта, и Петър Бучков. Той пък ще се занимава с въпросите на младежта.

Петър Георгиев е роден в София. Завършва висшето си обучение в Национална спортна академия „ Васил Левски “ през 1983 година Придобива просветителна и научна степен лекар през 1999 година и научна степен лекар на педагогическите науките през 2004 година Трудовият му път минава в Министерство на вътрешните работи, като от 1992 година до 2013 година е шеф на бранш „ Приложна подготовка и ведомствения спорт”. До 15 юли 2022 година е доцент в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Притежава богат управнически опит в спортната сфера, като е бил изпълнителен шеф на Обединен състезателен клуб „ Левски “ от 1995 до 1998 година, член на Управителния съвет на ФК „ Левски-1914 “ от 1995 до 1998 година, ръководител на Управителния съвет на ФК „ Левски-Спартак “ от 2005 до 2007 година, от 2009 година до 2013 година, член на Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи, състезателен управител в ПФК „ Берое – Стара Загора” от 2014 година до 2021 година В разнообразни интервали е член на експертния съвет към министъра в Министерството на физическото образование и спорта. Привличан е като учител в НСА „ Васил Левски “ и Нов български университет. Автор и съавтор на монографии и образователни пособия, научни изявления, методически управления, образователни стратегии.

Петър Бучков е роден на 14 юни 1985 година в София. Придобива бакалавърска степен по връзки с обществеността и магистърска степен по обществена връзка в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Завършва междинното си обучение в Първа британска езикова гимназия – София.

От 2012 година, в качеството си на ръководител на Младежка секция, а по-късно и като член на управителния съвет на Дружеството за Обединените народи в България, интензивно подкрепя развиването на програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “, която е приета на национално и интернационално равнище за един от най-успешните образци за овластяване на младежите и младежко включване на най-високо ниво. В рамките на мандата си на ръководител на Младежка секция (2012-2015 г.) е и пратеник на организацията в Общото заседание на Националния юношески конгрес, като е замесен в задачата му за по-активно включване на младежите в процесите на взимане на решение и застъпничеството за по-ефективни юношески политики.

Придобива опит в държавната администрация като специалист в Министерството на външните работи на Република България в интервала 2016-2018 година През 2018 година е част от информационния екип на Министерство на външните работи за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

От 2019 година е изпълнителен шеф на Българската платформа за интернационално развиване.

" Основен приоритет ни е да сме в непрестанен разговор с федерациите. За страдание той е бил нарушен в последните месеци. Вече разговаряхме с 10 от тях. Предстои да приказваме и с останалите ", изясни Весела Лечева.

Беше очебийно, че е значимо финансовото застраховане на подготовката на всички спортисти, с цел да могат те да мислят единствено за спортния резултат.

" В нашата тактика влизат освен броят на медалите, които се печелят от огромни шампионати, само че и броят на децата, ангажирани със спорт. Също по този начин физическото здраве на българските жители Трябва да престанем да броим медалите ", добави служебният министър.

Лечева си сложи за цел и оценка на държавните спортни учебни заведения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР