Chrome превръща устройството ви в хранилище за документи. Google тества новата

...
Chrome превръща устройството ви в хранилище за документи.
Google тества новата
Коментари Харесай

Digital Credential: смартфонът с Android ще се превърне в цифрова лична карта

Chrome трансформира устройството ви в вместилище за документи.

Гугъл тества новата функционалност Digital Credential със съответния API за Chrome в Android, която ще разреши на уебсайтовете да изискват персонална информация от мобилния портфейл на потребителя. Опцията се вкарва като част от подобряването на процесите за инспекция на самоличността, като обезпечава на потребителя високо равнище на сигурност и приложимост.

Гугъл твърди, че Digital Credential API обезпечава достъп до предпазено вместилище на документите за идентичност – паспорт, шофьорска брошура и всеки различен документ, качен от потребителя. Собственикът на устройството ще може да споделя данните си непосредствено от мобилния си портфейл, без да се постанова ръчно да качва документи в уеб уеб страниците.

Прилагането на Digital Credential API в Chrome на Android дава опция на уеб уеб страниците да получават по сигурен метод действителни данни за самоличността посредством системата CredMan на Android. Това значи, че когато даден уеб уебсайт се нуждае от вашите данни, поръчката ще се появи непосредствено в браузъра ви. Можете да контролирате какви данни се споделят, като се съгласите или откажете да ги споделяте.

API за цифрови удостоверения е част от необятната цифровизация на документите и публичните услуги и е в отговор на потребностите на онлайн услугите и законовите условия, да вземем за пример според европейския правилник eIDAS и разпоредбите за инспекция на възрастта.

Освен това API за цифровите удостоверения поддържа голям брой формати на удостоверения и е съчетаем с другите приложения за мобилни портфейли. Допълнителни механизми, които ще бъдат въведени за понижаване на рисковете от огромни злоупотреби, ще обезпечат спомагателна отбрана на данните.

Засега Гугъл към момента тества новата функционалност и дава обещание скоро да даде повече детайлности. Внедряването на този инструмент би могло коренно да опрости процесите на онлайн идентификация и инспекция на самоличността, като ги направи по-сигурни и комфортни за крайните консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР