Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам

...
Чрез скандалите с машините за вота се създава интрига. Надявам
Коментари Харесай

Антон Кутев: Защо Сиела Норма доставя машини за Грузия точно сега


Чрез свадите с машините за вота се основава конспирация. Надявам се тя да не е политическа. Това съобщи пред Нова тв представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

Той разяснява изказванията на Бойко Борисов и ГЕРБ, че се готвят операции на вота поради откритите спомагателни машини за гласоподаване, благосъстоятелност на „ Сиела Норма “. От компанията обясниха, че тези машини единствено се съхраняват тук, само че ще се употребяват за демонстрации на машинно гласоподаване в други страни. От ЦИК също увериха, че няма по какъв начин тези машини да се употребяват за вота у нас, те не са сертифицирани и не се съхраняват при устройствата, предопределени за 14 ноември. Вчера бе обявено за още 150 машини, съхранявани на летище „ София “. От „ Сиела Норма “ обясниха, че тези устройства са за гаранционно обслужване на 12 800-те машини, които ще се употребяват на идните избори на 14 ноември.

Обаче не мога да схвана какъв е тоя хъс на „ Сиела Норма “ тъкмо в този момент да доставя машини, част от които били за Грузия. Абе тази неделя има избори в България. Лично аз бих помолил „ Сиела Норма “ да почакат с доставката на машини за Грузия с една седмица, до момента в който минат изборите у нас. Много ми е странна тая интензивност тъкмо в този момент, сподели Кутев.

Най-малко ние – служебното държавно управление, които имаме за задача да организираме изборите, имаме интерес от сходна интензивност. Не е моя работа да разясня дали „ Сиела Норма “ взе участие в някакъв скрит план. Ако взе участие, това е престъпно действие и с това би трябвало да се занимават други служби, добави представителят на държавното управление. Това, което споделям, е, че опитите да се вкарват в България някакви машини на по 100 и по 200 не е най-хубавият метод да се проведат изборите, акцентира той.

Категорично съм уверен, че посредством тази машини не могат да се вършат операции и никой не приготвя такива операции, а медийният звук е само, с цел да се основава напрежение, сподели Кутев.

Имаме 228 затворени машини от ЦИК. Комисията уведоми ДАНС за тях. За идващите 150 се оказва, че е известена прокуратурата. От " Сиела Норма " настояват, че те не могат да бъдат употребявани, тъй като нямат програмен продукт. Не разбирам какъв е този хъс на " Сиела Норма " да вкара един куп машини, които били за Грузия. Тази неделя има избори в България, а не в Грузия. Не мога да кажа дали " Сиела Норма " взе участие в скрит план и не е моя работа, добави той.

И помоли " Сиела Норма " да почакат с доставката на машини за Грузия с една седмица, до момента в който минат изборите у нас.

Според Антон Кутев целият медиен звук е опит да се сътвори напрежение в обществото.

Борисов постоянно бърка фикциите с действителността. В момента за следващ път е по този начин. Колкото и да се пробва да припомня за " Костинбродската спекулация ", дано си спомним, че там имаше отпечатани подготвени бюлетини и щяха да се употребяват от ГЕРБ, добави той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР