Чрез скандала Nexo се разсейва вниманието от съставянето на кабинет

...
Чрез скандала Nexo се разсейва вниманието от съставянето на кабинет
Коментари Харесай

Константинова: Скандалът с Nexo е една от пиар акциите на прокуратурата и ГЕРБ

Чрез абсурда Nexo се разсейва вниманието от съставянето на кабинет и разглеждането на законопроекта за основния прокурор. Този законопроект е основен за довеждане до смяна в България. Това съобщи депутатът от Политическа партия Калина Константинова пред.
 
По думите ѝ абсурдът с криптобанката Nexo е една от пиар акциите на прокуратурата и ГЕРБ , целящи да се дискредитират лица от Политическа партия и Демократична България. „ Целта е да се обезверят хората, че когато няма доказателства за каквито и да е злоупотреби с публичен запас, се измислят някакви връзки и внушения, с които да покажат, че всички сме идентични, че това е още от същото и има нещо нечисто. Но мисля, че хората могат да видят оттатък фасадата, която цели да разсее вниманието от значимата тематика. А точно съставянето на кабинет и разглеждането на един от най-важните антикорупционни закони, този за надзор над основния прокурор ”, уточни тя.

Константинова разяснява и появилата се информацията за някогашни и сегашни депутати от Политическа партия, чийто имена бяха забъркани в абсурда с криптобанката.

„ Настимир Ананиев е взел участие във компания, която няма нищо общо с Nexo. тя даже не е развивала активност и няма нищо общо. По същата линия можем да кажем, че Тома Биков и Даниел Митов са тъкмо толкоз свързани с изпълнителния шеф на Nexo, колкото и Настимир Ананиев, тъй като те са били в изпълнителния орган на тяхната обща партия. Това са внушения, които нямат нищо общо с действителността ”, безапелационна е Константинова.

Тя разяснява и въпроса коя е партията, която може да сплоти всички политически сили и да продължи политиките на служебния кабинет, с цел да получи третия мандат.

„ Отговорността за разплитането на тази мистерия сега лежи в президента. Не дръзвам да предсказвам. В последните дни стана много турбулентно откъм внушения и пиарски и политически фишеци. Така че хвърлянето на тези димки през последните дни мисля, че може евентуално да афектира решението на президента. Но се надявам, че той има задоволително информация и ще вземе своето решение ”.

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР