Чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF)

...
Чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF)
Коментари Харесай

Проверяват фуражна суровина от Бразилия със съмнение за наличие на салмонела

Чрез Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи (RASFF) на 26 юли 2019 година Хърватия популяризира информация за открити доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина – соев шрот със подозрение за съществуване на микробиологично замърсяване със салмонела. Засегнатата фуражна суровина е с генезис Бразилия. Това оповестиха от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

На 21 август 2019 година посредством Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи към Европейската комисия Румъния уведоми, че част от този соев шрот е доставена до 7 оператора в България. БАБХ предприе незабавни дейности. Към сегашния миг се прави следене на соевия шрот, обект на известието и създадените комбинирани фуражи, в които е вложен същият, за определяне дали в доставеното количество има замърсявате със салмонела. Салмонелата е микроорганизъм, който е неравномерно разпределен (гнездово) във фуражите. Всички оператори по веригата, при които се прави следене, са оказали цялостно подпомагане.

Днес, 23 август 2019 година, Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи осведоми, че пробите от останалото налично количество от засегнатия соев шрот в хранилища в Румъния демонстрират негативни лабораторни резултати за микробиологично замърсяване със салмонела.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР