Чрез сътрудничеството си двете компании ще могат да разширят платформите

...
Чрез сътрудничеството си двете компании ще могат да разширят платформите
Коментари Харесай

Sky и Virgin Media обединяват сили срещу Facebook и Google

Чрез съдействието си двете компании ще могат да разширят платформите си за ориентирана реклама.Медийната група Sky ще сплоти сили с съперника си в областта на платената телевизия Virgin Media, с цел да се бори с превъзходството на Фейсбук и Гугъл на пазара за цифрова реклама, написа Financial Times. Чрез съдействието си двете компании ще могат да разширят платформите си за ориентирана реклама.
Традиционните телевизионни компании означават спад в приходите си от реклама от началото на годината, като множеството рекламодатели се насочват все по-често към обществените мрежи и други онлайн платформи. Европейската медийна група разгласи в четвъртък, че с цел да се оправи с тази наклонност, ще се наложат нови партньорства и първото от тях е с Virgin Media.

Партньорството

Чрез договорката платформата на Sky за реклами AdSmart ще доближи до мрежата на Virgin Media и над 15 млн. домове във Англия. Досега Sky успяваше да доближи до малко над 11 млн. семейства. Компаниите прибавиха в общо изказване, че по този начин ще могат по-бързо да доближат до 30 млн. души, с което ще са покрай равнището по отношение на Фейсбук. " Искам да се конкурираме с Фейсбук, Гугъл и другите като тях на този свят ", разяснява оперативният шеф на Sky Андрю Грифит. Sky пусна платформата си AdSmart през 2014 година и се трансформира в първата компания на Острова, която да пуска разнообразни типове реклами на разнообразни семейства едновременно, давайки независимост на рекламодателите да насочват по-добре материалите си.

Познато също като " адресирано рекламиране ", системата разрешава на рекламодателите да избират аудиторията си освен съгласно това какво гледа, само че и като вземат поради фактори като възраст, пол, географско състояние и други фактори, които преди AdSmart можеха да бъдат употребявани единствено в онлайн рекламите. От Sky споделиха още, че статистиката им демонстрира по-малко сменяне на каналите от феновете, което те разчитат като сигнал за работещата система.

От Virgin и Sky не дадоха повече елементи по отношение на партньорството, само че Грифит означи, че приходите ще бъдат разграничени на база общите импресии на рекламите. " Голямата цел е да разтеглим размера на цялата торта, след което да режем, с цел да могат всички да са удовлетворени ", разяснява той пред Financial Times.

Спадовете и превъзходството на интернет

Сделката идва в миг, когато приходите от реклами по малкия екран лека-полека спадат. От ITV оповестиха, че постъпленията им от телевизионна реклама са намалели с 9% през първото тримесечие на годината, до момента в който при Sky ситуацията е по-оптимистично - спадът е 3% за последните девет месеца във Англия. Sky и Virgin оферират по-безопасна опция за огромни компании като AT&T и Volkswagen, които по-рано през годините отдръпнаха рекламите си от YouTube, тъй като са се показвани преди и по време на видеоматериали с екстремистка устременост.

В същото време обаче превъзходството на Гугъл и Фейсбук в бранша става все по-голяма. Според последните данни на IAB двете компании получават 71% от всички доходи в цифровата реклама за първото тримесечие на годината, които възлизат на съвсем 20 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР