Чрез реформата в БДЖ се цели увеличаване на пазарния дял,

...
Чрез реформата в БДЖ се цели увеличаване на пазарния дял,
Коментари Харесай

Трите дружества на БДЖ се сливат в едно

Чрез промяната в БДЖ се цели увеличение на пазарния дял, а БДЖ „ Товарни транспорти “ да прекрати да натрупа единствено загуби. Цели се още да се развива партньорство с Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ във връзка с нови и интермодални технологии в региона на товарните транспорти.

„ В момента има следната конструкция: БДЖ холдинг, който ръководи БДЖ „ Товарни транспорти “ и БДЖ „ Пътнически транспорти “. Това са три предприятия с три обособени администрации и цялостен екипаж. Вливат се трите в едно, махат се тези, които не могат да работят и да действат както би трябвало - като администрации, и започваме да подвигаме продуктивността и да управляваме разноските на това дружество. Пътната карта би трябвало да е подготвена до 18 февруари и след което влизаме в екшън, вливане на фирмите в едно е най-хубавият вид “, изясни министърът на превоза Николай Събев.

От Министерството считат, че Националната компания „ Български държавни железници “ би трябвало да се ръководи по-ефективно.

Министър Събев означи, че още през първите шест месеца от началото на измененията ще се види по какъв начин разноските понижават, а приходите се усилват: „ Ние планираме до края на 2023 година Национална компания БДЖ да излезе в едно цветущо финансово здраве “.

На въпрос дали е разговарял със чиновниците на трите компании министърът отговори: „ Разговарях с специалистите. Служителите, които до този миг съставляват компанията, съставляват три в действителност банкрутирали компании, които натрупват от 2002 година загуби в размер на 421 милиона лв. “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР