Чрез преразпределяне на неизползвани средства от оперативната програма Региони в

...
Чрез преразпределяне на неизползвани средства от оперативната програма Региони в
Коментари Харесай

Преразпределяне на европари ще осигури 20 млн. лв. за медицински хеликоптер

Чрез преразпределяне на неизползвани средства от оперативната стратегия " Региони в напредък " ще бъдат обезпечени 20 млн. лева за закупуване на медицински хеликоптер, 55 млн. лева -а за пътни поправки, и 25 млн. лева за енергийна успеваемост в жилищни и публични здания. Други 2 млн. лева ще се пренасочат към ограничения за възстановяване на сигурността на пътната инфраструктура, оповестиха от районното министерство във вторник.

Решението за проманата се чака да бъде взето в сряда на съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата.

Парите за енергийна успеваемост ще са ориентирани към 28-те дребни общини и периферни региони. Предвидените за медицинския хеликоптер средства включват и обезпечаване на съпътстваща инфраструктура за потреблението му. В момента страната ни не разполага с оборудвано здравно летателно транспортно средство. В редки случаи и по по разпореждане на премиера за такива цели се употребява държавният аероплан, който обаче не разполага с нужната инсталация. Доскоро застрахователно сдружение поддържаше медицински хеликоптер, само че се оказа, че начинанието е прекомерно скъпо и не може да си избие инвестицията през полиците.

Извън парите за пътната инфраструктура, ще се разиска и предлагането за пренасочване на малко над 6 млн. лв. за вложения в просветителна инфраструктура и закупуване на съоръжение.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР