Чрез предложението на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме

...
Чрез предложението на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме
Коментари Харесай

Божанков: Петков показа желание за работещо правителство

Чрез предлагането на “Продължаваме Промяната” мястото на министър-председател да заеме Асен василев, Кирил Петков е посочил, че има предпочитание да бъде формирано работещо държавно управление. Така счита депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

“Трябва да благодарим на Кирил Петков, тъй като един от проблемите на българската политика е, че доста водачи издигат същността си в фетиш и егото е най-голямата спирачка за добра съдружна политика”, сподели Божанков. “Кирил Петков сподели, че има предпочитание, правейки тази крачка обратно, показвайки, че той е склонен да не бъде министър-председател в името на това да се сформира работещо държавно управление в този сложен момент”, добави той.

Божанков удостовери, че щом това искане на Българска социалистическа партия е изпълнено, те са подготвени да се върнат на масата за договаряния. И добави, че Политическа партия също са сложили няколко условия, които Българска социалистическа партия приема.

По думите на Петков обаче срокът за осъществяване е 6 месеца.

“Това е един добър хоризонт”, счита Божанков.

На въпрос дали в случай че президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, ще има опит за сформиране на кабинет, Божанков отхвърли да отговори, като изясни, че “все още е прекомерно рано”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР