Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония трябва да

...
Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония трябва да
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Ковачев за договора с Македония: Това е стъпка за преодоляване на конфликтите, идващи от комунизма

Чрез подписването на Договора за добросъседство с Македония би трябвало да преодолеем идеологиите, които са ни разделяли и дружно да продължим към Европейски Съюз, разцвет, сигурност и братско съдействие. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Андрей Ковачев, народен представител от ГЕРБ и ЕНП, който сподели още, че договорът е голяма крачка за Македония, защото предходния министър председател Никола Груевски не е поискал да го направи 11 години.

" Това е една голяма крачка, която вършим, само че това е единствено формалната ѝ част. Ще забележим какво ще се случи в практиката - дали силите, които тласкат обратно, а то има такива. И в Белград има такива сили, и в Москва не желаят това доближаване и работят по всички вероятни канали то да не се случи ", сподели той.

Ковачев добави, че Зоран Заев поема сериозна отговорност и прави смела крачка, която Груевки не пожела да направи 11 години, макар че споделяше, че желае евроатлантическа ориентировка и положителни връзки с България, само че на процедура виждахме тъкмо противоположното.

" Никой няма право да споделя на хората вие какви сте. Все човек има право самичък да се заявява подобен, какъвто се усеща. Най-важното е да няма втълпяване на ненавист ", разяснява още евродепутатът.

Ковачев сподели още, че в двете страни историята не би трябвало да е нито лява, нито дясна и би трябвало да се гледат достоверните истински артефакти, а по какъв начин ще се трансформират нещата зависи и от желанията на всички това да стане факт. Той сподели още, че ще работят за понижаване на роуминга в Македония.

" Този контракт е една стъпка за превъзмогване на споровете, идващи от комунизма. Това ще даде подтик и на евроатлантическата интеграция на Македония. ", сподели още Андрей Ковачев, който показа, че се надява да няма произшествия по време на подписването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР