Чрез Окръжния съд в Благоевград 84-годишен мъж от благоевградското село

...
Чрез Окръжния съд в Благоевград 84-годишен мъж от благоевградското село
Коментари Харесай

84-годишен инвалид осъди банка за дискриминация

 Чрез Окръжния съд в Благоевград 84-годишен мъж от благоевградското село Селище е осъдил банка по Закона за отбрана от дискриминация, оповестяват от съда. Възрастният мъж, който се придвижва единствено с инвалидна количка, е завел цивилен иск поради неосигурен достъп на хора с увреждания до банковото институция.

През 2017 година мъжът, съпроводен от щерка си, два пъти правил опити да влезе в банковия клон, с цел да си направи депозит. Той избрал да отиде в съответната банка в гр. Благоевград поради положителните лихви, само че множеството стълби и неналичието на построена естакада не му разрешили да влезе в постройката. Мъжът се почувствал " втора употреба " човек и решил да съди банката за 4800 лв., показват от Окръжния съд в Благоевград.

На 8 януари 2020 година Окръжен съд Благоевград на съображение член 71, алинея 1, т. 3 от Закона за отбрана от дискриминация е осъдил банката да заплати на ищеца сумата от две хиляди лв., дружно със законната рента върху нея. Банката е наказана и на съображение различен член от Закона за отбрана от дискриминация, а точно - да построи и поддържа архитектурна среда, която да не затруднява достъпа на лица с увреждания до клона й в гр. Благоевград, както и да се въздържа в бъдеще от по-нататъшни нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР