Чрез Договора за приятелство и добросъседство между България и РС

...
Чрез Договора за приятелство и добросъседство между България и РС
Коментари Харесай

Скопие: Договорът със София трябва да разреши всички исторически спорове


Чрез Договора за другарство и добросъседство сред България и районен съд Македония би трябвало да се разрешат всички исторически въпроси, които натоварват двете страни от десетилетия. Това се споделя в особено известие на македонското външно министерство, изпратено до БГНЕС.

Това е първата публична реакция на Скопие за двустранните отношение, откакто отпред на ведомството застана Буяр Османи.

„ Република Северна Македония , както и преди, ще продължи засилената връзка и съвещания на политическо равнище с Република България и всички съответни заинтригувани страни в подтекста на Европейски Съюз, където основното обръщение ще бъде, че е почнал извънредно значим и комплициран развой на разговор. Приятелство, посредством взаимно почитание, като две прилежащи европейски страни “, декларират от македонското Министерство на външните работи.

В Скопие декларират, че европейската интеграция на целия район е в интерес и на двете страни и тя беше непрекъснато подчертавана от формалните представители на двете страни.

България досега е подкрепяла европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и чакаме тази поддръжка да продължи и в бъдеще “, декларират от външното министерство на нашата югозападна съседка.

“Оставаме напълно ангажирани с използването на Договора за другарство, което е двустранно обвързване за двете страни ”, се споделя още в изказването. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР