Чрез американските си адвокати Делян Пеевски е завел дело санкции,

...
Чрез американските си адвокати Делян Пеевски е завел дело санкции,
Коментари Харесай

Пеевски заведе дело в САЩ срещу санкциите по Магнитски

Чрез американските си юристи Делян Пеевски е завел дело наказания,. От исковата му молба излиза наяве, че претенциите му са против финансовия министър Джанет Йелън, държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, ръководените от тях структури, както и други институции.

В желае си Пеевски упорства да се забрани на държавните структури да глобяват него и компаниите му, както и да се разпореди, че административното досие по неговия случай се състои единствено от прессъобщения.

Дайте ни повече информация

Пеевски бе глобен от щатското финансово министерство и Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) през юли предходната година. Действията им доведоха до скандал в България, където Пеевски излиза чист от всички инспекции. Макар и да породиха публично неспокойствие у нас, глобите не доведоха до каквито и да е дейности от страна на българските управляващи. Наскоро се разбра, без данни за нещо неправилно. Резултатите бяха оповестени на рождения ден на Пеевски.

В същото време прокуратурата работи по напълно друг метод по отношение на различен глобен по " Магнитски " - хазартния предприемач Васил Божков. Той е с близо 20 обвинявания.

Освен Пеевски и Божков, по " Магнитски " бе глобен и някогашният зам.-шеф на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков. Проверката против него също бе прекъсната.

Откакто е глобен, тезата на Пеевски, както и на партията му Движение за права и свободи е, че по случая няма задоволително информация и те упорстват американските управляващи да дадат данни за осъществената корупция. Същия прийом приложи и прокуратурата. В исковата молба пред американския съд е записан сходен мотив.

Адвокатите на Пеевски настояват, че година след налагането на глобите той не знае за какво е осъден. Единствените документи били прессъобщения – нищожни и несъответстващи.

" Щом не споделят нищо повече с Пеевски, значи нямат нищо действително против него, компаниите му и двете му деца ", настояват бранителите.

Отрязаха го от световната финансова система

Като мотив за неналичието на данни за нарушавания на Пеевски е посочено и решението на българската прокуратура да приключи инспекциите. При тях не е намерено нищо неправилно, макар че у нас била извършено без значение следствие, настояват юристите.

Те показват още, че Пеевски е жертва на случайни дейности от страна на държавни структури в Съединени американски щати. Поради това желаят анулация на ограниченията.

" В резултат на дейностите на OFAC ищците в действителност са отрязани от по-голямата част от световната финансова система. Юрисдикцията на OFAC доближава до задгранични финансови институции, които разчитат на финансовата система на Съединени американски щати, и ги заплашва със загуба на търговски важен достъп, в случай че нарушат глобите на Съединени американски щати. Дори когато съществуват общи и характерни лицензи, заканите за деяние на OFAC карат тези институции да отхвърлят да подхващат каквито и да било действия с ищците от боязън да не бъдат подложени на надзор от страна на OFAC ", написа в исковата молба.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР