Човешкото тяло е перфектно, но малко хора разбират, че е

...
Човешкото тяло е перфектно, но малко хора разбират, че е
Коментари Харесай

Отказът от бира и цигари води до… инфаркт

Човешкото тяло е съвършено, само че малко хора схващат, че е толкоз мъдро, че може да предизвести за идна злополука с всеки орган, в това число сърцето. Изпраща сигнали, които хората не виждат и това може да приключи в най-хубавия случай с болест, в най-лошия - с покруса.

Кардиологът Анна Кореневич назова необикновените предвестници на инфаркт, които множеството хора не свързват със сърцето, а го приписват на умората и киселините.

Дискомфорт в гърдите

Кардиологът назовава дискомфорта в гърдите чудноват симптом на предвестител на инфаркт. По някаква причина хората считат, че единствено острата болежка или изтръпване или затруднено дишане могат да бъдат сигнали за инфаркт.

Но дискомфортът в гърдите не се показва толкоз ясно, че да му обръщат внимание. Междувременно паренето, тежестта, стискането в гърдите са сигнали, че нещо се случва със сърцето. Ако тези признаци се появят по време на физическо натоварване, вървене, нанагорнище на стълби (дори до 3-тия етаж) - това е сериозна причина да се свържете с кардиолог.

Вярно е, че чувството за парене и задухът бързо минават, когато човек легне малко, само че няма гаранция, че да вземем за пример идващото нанагорнище до стремежи етаж ще бъде елементарно и без последици.

Дори не посягайте към тези храни, в случай че сте заболели - ще стане по-зле

„ Щом го имаш, изключително в случай че си мъж 40+, прочувствен, нервозен, работиш доста, свръхотговорен си и въпреки всичко пушиш и малко спортуваш, значи си 100 % пациент на кардиолог. Следователно е належащо неотложно да се реагира (на този симптом) и да се отиде на доктор, с цел да не се развие в коронарна злополука и гибел по-нататък “, сподели Анна Кореневич.

От ранна заран

Често тези предвестници се появяват при хора, даже в случай че не е имало физическа интензивност, в противен случай, тежестта и чувството за парене могат да се появят рано заран, когато човек още спи. Например, човек може да се разсъни внезапно в 5 или 6 сутринта и към този момент не може да заспи, тъй като някакъв дискомфорт му пречи. Хората споделят, че това положение е сходно на киселини и продължава от пет до 15 минути.

И тогава внезапно изчезва. Затова доста хора не помнят за дискомфорта и не се съветват с доктор, макар че това също е сигнал, който не може да бива подценен, означи специалистът.

Отказ от цигари и бира

От богатия си опит в общуването с пациенти Кореневич научи за още един необикновен предвестител на инфаркт, който го няма в учебниците. Шест месеца до една година преди инфаркт, към половината от нейните пациенти (40%) ненадейно се отказали да пушат и пият.

" Тялото към този момент знае, че има някакъв проблем, и споделя: " Спрете да се тровите ", уверен е кардиологът. Но макар обстоятелството, че пациентите са се отказали от зависимостите, те към момента не могат да избегнат инфаркта. Кореневич е уверен, че това се случва, тъй като един отвод от алкохол и тютюн не е задоволителен, защото предотвратяването на инфаркт зависи от доста фактори.

zdrave.to
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР