Човешкото същество е създадено, за да живее заобиколено от природата,

...
Човешкото същество е създадено, за да живее заобиколено от природата,
Коментари Харесай

Растения с положителна енергия

Човешкото създание е основано, с цел да живее заобиколено от природата, а не затворено в дребни пространства като офиси или стаи.

Еволюцията на нашия тип обаче последователно води до загърбване на " по-дивата " ни страна дотам, че да вземем за пример в огромните градове прекарваме дни (дори месеци), без да имаме опцията да се любуваме на чистия въздух. Лош табиет, който визира настроението, държанието и работоспособността ни.

Според фъншуй - хилядагодишна китайска дисциплинираност, която безусловно значи " вятър-вода " - местообитанието, в което живеем, оказва огромно въздействие върху нашето физическо и психическо богатство . Има многочислени изследвания, които са довели до появяването на науки като невроархитектурата, съгласно която постройките въздействат на здравето и мозъка ни. Сава ясно, че има връзка сред пространствата, които обитаваме, и физиологичните реакции, като стрес или генериране на депресивни мисли.

 Защо някои небостъргачи в Хонг Конг имат дупки
Защо някои небостъргачи в Хонг Конг имат дупки

Фъншуй взема решение проблеми

Фъншуй придава особено значение на силата на дърветата и растенията, които основават естетика и благоденствие към нас. Те имат способността да притеглят шанс в дома и да усилват нашата креативност и производството на така наречен хормони на щастието (като серотонин или окситоцин).

Но не всички растения имат същия резултат върху нас. Декорирането на дома с някои избрани типове ще накара мозъците и страстите ни да кипят от позитивна сила.

Кактус

 Снимка 346657

Това е едно от растенията, което съгласно фъншуй има способността да всмуква токсични сили . Добро място за слагане е кухнята , защото противодейства на изпаренията и неочакваните температурни промени, които нормално се концентрират в тази стая на къщата.

Розмарин

 Снимка 346658

Розмаринът е добър съдружник за нашето физическо и психическо благоденствие. Той е и билка, която е измежду така наречен фитотерапевти и спомага да се засилят или подтикват естествените функционалности на тялото. Розмаринът спомага да спим по-добре и да се усмихваме повече.

Бамбук

 Снимка 346660

Да имаме бамбук вкъщи, най-добре в хола, съгласно фъншуй ни оказва помощ да бъдем щастливи, да имаме шанс и да усещаме мир и естетика. Ако си отглеждаме бамбук в градината , придвижването, което възпроизвежда звукът от клатушкащите се от вятъра пръчки бамбук, също има отпускащ резултат.

Лавандула

 Снимка 346659

Ароматът на лавандула, знак на чистотата, е положително естествено решение за битка с последствията от напрежението и поощряване на релаксацията. Можем да го сложим в спалнята , с цел да ни даде успокоение.

Божур

 Снимка 346661

Цветът на божура символизира положителното здраве и шанс в любовта. Сложете го в коридора , с цел да популяризира силата си и в останалата част на дома

 Стайни растения за лентяи
Стайни растения за лентяи

Трудно ще успеем да ги уморим
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР