Човешкото сърце има ресурс да работи 150 години, стига да

...
Човешкото сърце има ресурс да работи 150 години, стига да
Коментари Харесай

Храни сгъстяват кръвта, причиняват тромби

Човешкото сърце има запас да работи 150 години, стига да не му пречим. То не обича стрес, мазна храна, алкохол - неща, които актуалният човек му сервира в обилие. Ако е мъчно да се оправим със напрежението, то можем да повлияем най-малко на храненето и навиците си. На първо място е добре да ограничим мазното месо. Можете да си доставите белтъчини и от растителни храни като авокадо, ядки, бобови, зехтин, заяви " Труд бг ".

Кафето може да докара до формиране на тромби и повишение на холестерола. Образуват се плаки, които стесняват и запушват кръвоносните съдове. Затова го ограничете до рационални количества.

Колкото и необичайно да звучи, елдата също не се предлага в прекомерни количества. За тази храна се твърди, че е потребна, тъй като съдържа витамини от групи A, D, C, E, както и всички от група B, и усъвършенства съсирването на кръвта. Но в случай че я ядете прекомерно постоянно, поражда риск от тромбоза.

Храна, която усъвършенства съсирването на кръвта поради съществуването на витамин К, са бананите. Те обаче имат високо наличие на елементарни захари и могат да покачат равнищата на глюкозата и по този начин да доведат до кръвни съсиреци. Затова тези плодове не се предлагат на хора с разширени вени, тромбофлебит и хипертония, на прекаралите инфаркт или инсулт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР