Човешкото развитие е завладяващ процес. Вярно е, че промяната е

...
Човешкото развитие е завладяващ процес. Вярно е, че промяната е
Коментари Харесай

Психологически промени, които настъпват в различните етапи от живота ни

Човешкото развиване е вълнуващ развой. Вярно е, че смяната е част от природата на индивида, само че всеки от тези еволюционни скокове показва забележителни провокации и благоприятни условия. Управлението им изисква първо да знаете от какво се състоят. Само тогава ще извършите всичко по силите си, с цел да се изправите против тях и да ги управлявате.
Ранно детство
Ранното детство е интервал, който обгръща две години - от раждането до развиването на информационни умения. 

Бебетата изследват действителността посредством своите сетива и придвижвания. Те се научават да разпознават лицата на своите родители. Свързването с хората, които се грижат за тях, е едно от най-важните прекарвания за човешкото развиване. Бебетата развиват способността да образуват прочувствени връзки с другите.

През тези 24 месеца те демонстрират съществени страсти като наслада, омерзение, боязън, горест, яд и др. 
Предучилищна възраст (3-6 години)
Първите 1000 дни от живота на детето са основни за неговата неврологична зрялост. Децата последователно получават по-компетентна връзка посредством къси изречения. На този стадий дребните стартират да употребяват въображението си посредством игра, с цел да пресъздадат измислени обстановки. Това им разрешава да стартират развой на развиване на своето нереално мислене.

На възраст сред 3 и 6 години вървят на детска градина и поддържат връзка с връстниците си. Тази опция им разрешава да придобият значими обществени умения, като шерване и съдействие.
Училищна възраст (7-11 години)
Периодът преди юношеството представлява забавен миг в тяхното обществено и морално развиване. На възраст сред 7 и 11 години те получават по-сложни мисловни умения. Пример за това е способността да се разсъждава разумно. В този смисъл образованието и обществената среда са от значително значение за по-доброто консолидиране на тези стадии.

Също по този начин стартира да се развива все по-очевидно възприятие за самостоятелност. Децата сами вземат решения в области като учебно заведение и персонални ползи.
Юношеството
Промените, които се случват в юношеството, са много поразителни. Личността и идентичността се оформят. Емоционалните съмнения в този интервал са медиирани от хормони.

Юношеството обгръща серия от години на огромни открития, при които те изследват и развиват своя метод на битие, лична и полова еднаквост. Също по този начин полезности, пристрастености и цели в живота.
Ранна зрелост (20-40 години)
Това е решителен миг, в който да развиете кариерата си и да имате професионални и финансови достижения. През тези години човешкото създание съзрява в областта на своите полови връзки. Също по този начин човек консолидира своята еднаквост и се пробва да построи живота си съгласно вашите съответни ползи. 
Средна зрялост (40-60 години)
Някои хора изпитват рецесия на идентичността или слагат под подозрение своя житейски избор. Това се случва, когато се сблъскат с прекарвания като загуба на работа, прочувствени раздели, пенсиониране, менопауза или елементарното разбиране на минаващото време.

Друго постоянно срещано събитие е обвързвано със фамилните и партньорските връзки. Привързаността може да се промени, отстъпвайки място на по-солидна и зряла любов. 
Късна зрелост (65 и повече години)
Мъжете и дамите на възраст над 65 години навлизат в стадий, в който е всекидневно да разсъждават върху своите достижения и житейски опит. Това е време, когато мислят за наследството, което ще оставят на бъдещите генерации.

Психологическото благоденствие може да бъде отслабено при някои възрастни хора. Самотата е главният фактор за появяването на положения като меланхолия. Много хора обаче изживяват този интервал пълноценно и щастливо.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР