Човешкото ДНК е като много, много дълго изречение, което описва

...
Човешкото ДНК е като много, много дълго изречение, което описва
Коментари Харесай

В Китай създадоха първото “дизайнерско бебе


Човешкото ДНК е като доста, доста дълго изречение, което разказва в голям подробност това кои сме, по какъв начин изглеждаме, от какво боледуваме, какво обичаме и така нататък

Наскоро The Guardian заяви за китайски учени от софтуерния университет в Шенжен, които за първи път в историята са съумели да програмират избрани гени в човешки ембрион.

Промените се реализират още в зародишен стадии, а сходни интервенции се смятат за безусловно противозаконни и неетични в множеството страни по света.

По време на конференция екипът зад плана заяви, че задачата е да се сътвори механизъм за основаване на имунитет против заболявания като СПИН в напълно ранен стадий от развиването на човек.

Успехът им обаче бе посрещнат със сериозна рецензия от огромни институции и изявени персони в сферата.

 Снимка 393940

Академици от Оксфорд жигосаха опита като " колосален " и подчертаха, че към момента разбираме генното модифициране прекомерно малко, с цел да сме сигурни, че сходни намеси са изцяло безвредни.

Промени в гените в зародишен етап могат да доведат до разновидности и разнообразни аномалии при по-нататъшното развиване на организма. Могат да бъдат употребени и за користни цели, което е и най-притеснителният фактор.

Към момента науката ни е по-запозната с това по какъв начин да лекуваме по генетичен път към този момент развъртян човешки организъм, до момента в който за ембрионалното поправяне към момента се знае прекомерно малко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР