Човешкият мозък е ненадминат в способността си да обработва информация.Разбира

...
Човешкият мозък е ненадминат в способността си да обработва информация.Разбира
Коментари Харесай

Задвижвани от човешкия мозък компютри могат да се превърнат в бъдещето

Човешкият мозък е непостижим в способността си да обработва информация.

Разбира се, има дни, в които мозъкът ни не е толкоз изострен. Но този невероятен 3-килограмов орган към момента е кадърен на неща, които суперкомпютрите и роботите не могат да създадат.

Човешкият мозък е еволюирал до милиарди неврони, които ни разрешават да учим и да вземаме комплицирани логичен решения. Можем да погледнем две разнообразни животни, да вземем за пример котка и куче, и да ги отличим, до момента в който компютърът се затруднява с тази задача.

Напредъкът в региона на изкуствения разсъдък накара някои да се запитат по кое време компютрите ще преминат границата, която разделя хората от технологиите, сходно на рационалния компютър HAL 9000 от научнофантастичния разказ и филм " 2001: Космическа авантюра ".

Досега нито една форма на изкуствен интелект не е направила подобен скок към човечеството. Но е допустимо да се появи нов състезател в града.

Завръщане към бъдещето

Една нова област, наречена органоиден разсъдък, може да бъде в основата на компютри, захранвани от човешки мозъчни кафези, съобщи Си Ен Ен.

Отгледаните в лаборатория мозъчни органоиди - наричани " разсъдък в паница " - съставляват клетъчни култури с размер на точица, които съдържат неврони, способни да извършват функционалности, сходни на мозъчните.

Изследователите оповестиха във вторник своя проект за потребление на мозъчни органоиди за основаване на енергийно ефикасни " биокомпютри ", които могат да съперничат на актуалните суперкомпютри и могат да доведат до гражданска война във фармацевтичните проби за заболявания като Алцхаймер.

Но биологичният хардуер е обвързван с разнообразни етични проблеми, в това число дали органоидите могат да реализират схващане или чувство, или да усещат болежка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР