Човешкият крак е достигнал до най-недостъпните и необикновени местности на

...
Човешкият крак е достигнал до най-недостъпните и необикновени местности на
Коментари Харесай

Късо кино с прожекции под заглавието „Загадката на човешкия дух“

Човешкият крайник е достигнал до най-недостъпните и невероятни местности на нашата планета, изследвали сме най-високите точки на повърхността, промушвали сме се в недрата на пещери и сме се потапяли до дъното на морета и океани. Изглежда като че ли не са останали доста места, недокоснати от човешкото любознание. В контраст на това, екипът на Кинематограф е решил да ни напомни за една тайнственост, която продължава да бъде изненадващо непозната, макар че всеки от нас има достъп до нея. Става въпрос за човешкия дух. В поредност от събития в няколко разнообразни града ще се проведат прожекции под заглавието - „ Загадката на човешкия дух “.

Във Варна програмата ще бъде показана във Фестивален и конгресен център в границите на плана „ Нощно кино “ на 17 Март от 21:00ч.Очаква ни една вълнуваща и провокативна селекция от философско и поетично късометражно кино, която ще ни разноски из необятния набор от наслада и мрак, битуващи вътре в нас. Ще ни предизвика да се замислим коя е неразбираемата есенция, която построява нашия вътрешен свят, каква е същността на човешкото въображение и какво се крие в онази област, която назоваваме с редица разнообразни имена като душа, дух, душeвност, схващане или пък мозък. Загадка, която се оказва също толкоз безкрайна, недостижима и разнообразна, колкото е и безпределното вселенско пространство.



Акцент на програмата ще бъде филмът „ Магаре “ (2021) на Мартин Негрев. След дълъг извънредно сполучлив фестивален път и редица награди, лентата ще гостува и на сцена на Кинематограф, дружно с нейния режисьор. Филмът споделя за особена алтернатива, пред която се изправя пенсионер (Красимир Доков), живеещ в обезлюдено село, с единствения си приятел - магарето. Това е история за самотата, за привързаността, за неналичието и за онази невидима и деликатна материя, която ни трансформира в индивиди.

Ще можем да се насладим на още един български филм - " 10 секунди " на режисьора Евгения Танева. Филм, който ще ни придвижи на кръга в разгара на боксов мач, където Александра (Мартина Апостолова) си спомня за основните моменти, довели я до тази борба.

В са включени още филми от Австралия, Финландия, Япония, Съединени американски щати и Англия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР