Човешките останки са открити в имот в Рим, собственост на

...
Човешките останки са открити в имот в Рим, собственост на
Коментари Харесай

Отриха човешки кости при ремонт на сграда на Ватикана в Рим

Човешките остатъци са открити в парцел в Рим, благосъстоятелност на Ватикана. Фрагментите от кости са открити по време на строителни работи покрай известния музей на Вила Боргезе, оповестява БиБиСи.

От Ватикана разясняват, че специалисти се пробват да дефинират възрастта и пола на останките, както и датата на гибелта. Италиански медии спекулирали, че това може да е тинейджърка, щерка на чиновник от Ватикана, която изчезва през 1983 година

Изчезването на 15-годишната Емануела Орланди е необятно обвързвано или с проведената престъпност, или с опита за наложително освобождение от пандиза на турчина Мехмет Али Агджа, който през 1981 година се опита да убие папа Йоан Павел II.

Братът на Емануела Орланди, Пиетро, от десетилетия се пробва да разбере какво се е случило с нея и упреква Ватикана, че мълчи по случая.

Останките биха могли да бъдат и на Мирела Грегори, която изчезва в Рим 40 дни преди Орланди и също е била на 15 години. Детективите настояват, че е допустимо двата случая да са свързани.

" По време на реставрационни действия в пространство към апостолическата нунциатура в Италия... бяха открити фрагменти от човешки кости ", оповестява Ватикан в публично изказване.

Те допълват, че незабавно щом се открити останките, жандармерията на Ватикана осведоми италианските управляващи, Светия трон и стартира следствие.

Ватикана няколко пъти декларира, че си сътрудничи изцяло с полицията в следствието по делото " Орланди ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР