Човешките грешки са много, а ГЕРБ, БСП и ДПС премахнаха

...
Човешките грешки са много, а ГЕРБ, БСП и ДПС премахнаха
Коментари Харесай

Божанов: Човешките грешки са много, а ГЕРБ, БСП и ДПС премахнаха това машината да брои

" Човешките неточности са доста, а ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отстраниха това машината да брои ", това съобщи депутатът от " Демократична България " и някогашен Министър на електронното ръководство Божидар Божанов пред Българска национална телевизия.

Според него тъкмо фактът, че електронните устройства няма да броят бюлетините от тук нататък е главният проблем в новия Изборен кодекс, гласуван от депутатите.

Теоретични опасности има за всичко на този свят, в това число и таванът на Народното събрание да падне. Това не значи, че ние би трябвало да стоим без таван и да ни вали. Обясних множеството гаранции, които вършат на процедура невероятно то да бъде манипулирано от някой, по този начин той отговори на въпрос дали е изказал мнение, че въпреки всичко машините за гласоподаване могат да бъдат манипулирани.

" Секционните комисии ги мързи да броят. Затова преписват машинния протокол, само че го преписват с неточности ", съобщи той за разминаването при протоколите за гласоподаване и данните от машините, само че акцентира, че при последвала спомагателна инспекция от страна на ЦИК е ставало ясно, че става въпрос за човешка неточност, а не за проблем в електронните устройства за гласоподаване.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР