Човешка небрежност е причината за възникналия пожар в местността Прибой.

...
Човешка небрежност е причината за възникналия пожар в местността Прибой.
Коментари Харесай

Пожароопасният сезон започна и пламна гора в местност Прибой

Човешка немарливост е повода за зародилия пожар в местността " Прибой ". Огънят обхванал частна гора в землището на Варна.
Сигнал за случая е бил подаден в 11:32 ч. през вчерашния ден на телефон 112. На мястото незабавно се отзовали огнеборци с два противопожарни автомобила, както и седем чиновници на варненското горско стопанство, които са взели участие в гасенето с гръбни пръскачки.

Пожарът е сподавен към 14:30 ч. Засегнал е повърхност от 12 дка. В резултат от бързата реакция на чиновниците на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията и на ДГС " Варна " огънят е унищожил единствено сухи листа, нападали борови иглички и треви в иглолистната гора.
Това е първият горски пожар от началото на пожароопасния сезон във Варненско, който предходната седмица беше разгласен със заповед на регионалния шеф. В съгласуваност с всички виновни институции горските и ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са засилили ограниченията за обезпечаване на пожарна сигурност.

Забранено е паленето на открит огън и осъществяването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на боклуци би трябвало да става единствено на избраните за задачата места, припомнят от СИДП и молят жителите да бъдат бдителни и при подозрения за случай или нарушаване да подават сигнали на телефон 112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР