Човешка грешка е причината за това, че и това предизвика

...
Човешка грешка е причината за това, че и това предизвика
Коментари Харесай

Гл. комисар Джартов за системата за ранно известяване: Човешка грешка е причината за паниката

" Човешка неточност е повода за това, че и това провокира суматоха ", съобщи в " Денят стартира " основен комисар Александър Джартов. По думите му това е обвързвано с подготовката на тестванията, които стартират от идната седмица.

" Полученото известие, на което беше упоменат президентът, няма общо с президентската институция. Това е специфичност на част от мобилните апарати, които са с по-стара версия на Android. Подготвени са фотоси на уеб страницата BG-ALERT, с цел да видят жителите по какъв метод образно ще наподобяват тези известия. Телефоните с по-стари операционни системи от време на време ще пресъздават по този метод известията и няма да бъде изписано в горната част на известието BG-ALERT. На уеб страницата има подробна информация. Тестовете в действителна среда стартират на 7 и ще продължат до 29 ноември, като ще приключим с народен тест ", добави основен комисар Александър Джартов.

И мобилният оператор, и Министерство на вътрешните работи разгласиха извинения за случилото се. Тази заран такова дойде и от компанията, която е главен провинен за случилото се.

Фирмата се извинява на хората и на всички наранени страни и институции за породеното безпокойствие, и стеснение.

Надяват се в бъдеще да бъде значим инструмент за уведомяване на популацията в случаи на бедствия и повреди, написа още в писмото до медиите. Истинските проби предстоят, само че те ще бъдат придружени с предварителна информация, каквато към този момент има на уеб страницата BG-ALERT.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР