Човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино, смята кметът

...
Човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино, смята кметът
Коментари Харесай

Според кмета на Хитрино човешка грешка е причинила трагедията

Човешка неточност е повода за случая в Хитрино, счита кметът на селото Нуридин Исмаил. Той беше свикан като очевидец по делото за случая с товарния трен, заяви БНР.

Към момента обвинени за злополуката и последвалия гърмеж на 10 декември 2016 година са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

" Днес е сложен ден за мен. Връщам се към нещастието ", сподели след разпита в правосъдна зала кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. Той беше безапелационен, че институциите и хората са работили по най-хубавия метод.

" Това, че не се стигна до взривяването на цистерна и остана единствено с гърмеж от приключването на самия газ. Аз съм признателен на хората, които се включиха - " Бърза помощ ", полиция, пожарна. Не виждам какво друго бихме създали в един миг ".

" Убеден съм, че повода за случая със седем жертви и десетки потърпевши, е високата скорост на влака ", уточни Нуридин Исмаил, запитан каква присъда чака за машинистите.

" Такъв случай и с толкоз жертви - имаме млада жена, която още не вижда. Представяте ли си тази жена да не може да си види децата. Тежки са следствията и мисля, че е заслужено те да бъдат наказани ", сподели Исмаил.

Припомняме, влакова комбинация с пропан бутан на компания " Булмаркет " дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година. Седем души починаха, 29 бяха ранени.

Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше оповестено бедствено състояние, а в цялата страна 12 декември беше ден на народен печал за жертвите от нещастието.

На 25 октомври 2017 година окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителен акт против двамата машинисти, управлявали влака, който дерайлира на 10 декември 2016 година на гара Хитрино.
Двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков бяха упрекнати, че са управлявали влака в нарушаване на разпоредбите.

Делото против двамата машинисти стартира на 15 януари 2018 година по съкратената процедура. Двамата не се признаха за отговорни. Първоначалната версия за злополуката в Хитрино беше висока скорост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР