Човеко зад Гинка, който и да си ти. Явно имаш

...
Човеко зад Гинка, който и да си ти. Явно имаш
Коментари Харесай

Открито писмо до човека зад Гинка

Човеко зад Гинка, който и да си ти. Явно имаш пари. Много. И искаш да ги инвестираш. Дотук добре. Само че парите ти не стават за директна инвестиция, тъй като или са със чудноват генезис, или самият ти имаш странна биография.

Което не е добре, а и мъчно /невъзможно, в къс срок/ се трансформира. Поради което ти е бил необходим токов предпазител. Или бушон, да е по-разбираемо за читателите. Което, предвид на нежеланието ти да излизаш на ярко, е разбираемо. Само че си избрал извънредно безразсъден и неопитен предпазител /бушон/, кадърен да завоюва мигновено международен конкурс за най-некадърен предпазител /бушон/. Което е неясно, тъй като очевидно си човек благоприятни условия и ум.

Зает в отстрелването на локални съперници и спечелването на търга в Чехия, очевидно си не запомнил че в един миг всички камери и микрофони в тази земя като човешка длан ще се забият в лицето на Гинка. Което е разбираемо. Но с доста дребна част от 320-те милиона евро можеше да наемеш човек, даже един единствен човек, който да научи Гинка що е то бизнес, офшорка, финансиране, самоучастие, риск, залог, в допълнение поръчителство и ръководство на държавно обезпечен монопол върху услуга с държавно контролирана цена. Защо не си го направил е тотално неясно.

Докато ти, човеко зад Гинка, ловко движиш интернационалните каузи, Гинка можеше да е дала няколко изявленията в които да създаде обществено държание, да ни убеди в задатък че схваща най-малко нещо от енергетика и ръководство на междинен и наедрял бизнес, да каже някоя и друга сериозна дума за неналичието на промени в бранша и да звучи без значение и самоуверено. След което в деня, в който ти, човеко зад Гинка, беше определен за покупател, целокупният български народ да не изпадне в нелечимо неразбиране по какъв начин по този начин несъществуваща госпожа от пазарджишко осъмва като енергийна милиардерка.

Защото Гинка свирепо те издъни, човеко зад Гинка. Първо те пратиха при словашки магнат, след това в СИК, след това в Грузия и Парадайз Пейпърс. Направо те разкатаха. В отговор на което вие първо пуснахте едно авансово написано менте в Българска телеграфна агенция, след това още по-странно свиждане в една национална телевизия, след това едно още по-странно в друга. С което освен не отговорихте на въпросите, а поставихте още 100. И все без отговор.

Заради теб, човеко зад Гинка, цяло едно държавно управление се сблъска с тежък имиджов проблем. Който е съвсем нелечим на този стадий. И поради който имиджов проблем договорката ти ще иде в канавката. Двама министър председатели се репликират, зам.министър праща документи, те пък /документите/ били една страничка. Все поради теб и Гинка.

На моменти договорката и всичко към нея изглеждаше толкоз жалко, че за момент се усъмних да не би цялата работа в действителност да е авторство на Гинка. Но след това отново изгледах интервютата и ми мина.

Та, човеко зад Гинка, да ти имам договорката и милионите. Дано успееш да ги опазиш и да си ги харчиш със здраве. Въпреки че в случай че правиш бизнес по този метод, несъмнено не съм оптимист.

Хубавото е, че около теб още веднъж ще забележим кой кой е. Кои политически водачи проумяват нещо и кои се литкат от жълти отрязъци. Кои издания знаят, че и трите ЕРП-та подават планово заявление за цени до 31-ви март, и кои ще пляснат заглавие „ ЧЕЗ желаеха нарастване на цената “. Кои водачи желаят тук да продължат да идват непознати вложители и кои желаят България да наподобява като талибанска губерния, която не разрешава, изземва и национализира с изключително законодателство.
Та в някакъв смисъл ти благодаря, човеко зад Гинка.

И за маските, и за това че ни изнесе този скъп урок по „ Как НЕ се прави бизнес “.

Чао. И да си пазиш парите. Ще ти трябват.

Георги Харизанов, Фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР