Човекът в основата на изтичането на американски класифицирани документи, довело

...
Човекът в основата на изтичането на американски класифицирани документи, довело
Коментари Харесай

Изтичането на американска разузнавателна информация се дължи на запален по оръжията млад мъж

Човекът в основата на приключването на американски класифицирани документи, довело до следствие на службите за националната сигурност в Съединени американски щати, е 20-ина годишен мъж, работил във военна база, заяви в. " Вашингтон пост ", като се базира на членове на неговата онлайн чат група.

Младият мъж споделил класифицираната информация с група в платформата за незабавни известия " Дискорд " (Discord). В групата имало към двадесет и пет мъже и младежи, които споделяли " обща обич към оръжията, военното съоръжение и Бог “, написа изданието.

Вестникът базира информацията си, в която не се загатва името на причинителя, върху изявленията с двама членове на чат групата в " Дискорд ".

Ройтерс не е съумяла да ревизира детайлности от изнесеното във вестника.

Министерството на защитата и министерството на правораздаването не са дали отговор незабавно на искане на Ройтерс за коментар.

Миналата седмица министерството на правораздаването стартира публично наказателно следствие, откакто въпросът беше издигнат от Пентагона, който прави оценка на вредите, нанесени от евентуално най-зловредното приключване на американска класифицирана информация през последните години.

Един от източниците на " Вашингтон пост " разказва младия мъж като човек, почитан от членовете на чат групата.

" Той е в добра форма. Силен е. Въоръжен е. Обучен е. Почти всичко, което можете да очаквате от един първокачествен филм ", сподели член на чат групата, който не е навършил 18 години и приказва при изискване за анонимност с разрешението на майка му, оповестява " Вашингтон пост ".

Американските служби за национална сигурност и министерството на правораздаването проверяват приключването на документи, с цел да оценят вредите за националната сигурност и за връзките със съдружници и други страни, в това число Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР