Човекът, отговорен за смъртта на двама души и раняването на

...
Човекът, отговорен за смъртта на двама души и раняването на
Коментари Харесай

Терористът от Брюксел - бивш трафикант и кандидат за джихад, известен на полицията

Човекът, виновен за гибелта на двама души и раняването на трети при пукотевица в белгийската столица в понеделник вечер, се споделя Абдесалем Л. и живее в Брюксел, оповестява вестник Le Soir, представен от " Фокус ".

По предварителни данни на следствието причинителят е 45-тунизиец, който от години живее в Схарбек – една от 19-те общини, съставляващи столичния район Брюксел. Лицето е подало молба за леговище през ноември 2019 година, само че е получило негативно решение по-малко от година по-късно. Отстранен от общината през 2021 година, той по този начин и не съумява да получи заповедта си за овакантяване на страната.

" Той бе прочут на полицията с трафик на хора, нелегално престояване и застрашаване на държавната сигурност “, разгласи министърът на правораздаването Винсент Ван Куикенборн.

Същият министър разкри, че задгранична полицейска работа е уведомила белгийските управляващи през 2016 година, че Абдесалем Л. има коренен профил и ще бъде " претендент за джихад “. По това време сходни предизвестия са постъпвали всекидневно, добави министърът.

На конференция в утринните часове на деня министър председателят на Белгия Алексендер де Кро разгласи, че хипотетичният причинител на офанзивата към момента се укрива. През нощта е извършена спецоперация на полицията, в границите на която е претърсена постройка, в която се допуска, че е обитавал Абдесалем Л. По-късно той бе открит и задържан, при задържането си е бил ранен.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР