Човекът на Кирил Петков-Стамен Янев е привлечен към наказателна отговорност

...
Човекът на Кирил Петков-Стамен Янев е привлечен към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на човека на Кирил Петков- Стамен Янев

Човекът на Кирил Петков-Стамен Янев е притеглен към наказателна отговорност като някогашен шеф на Българската организация за вложения за закононарушение по работа, оповестиха от Софийска градска прокуратура. Ето какво пишат още от държавното обвиняване.

През м. февруари 2022 година във Върховна касационна прокуратура е постъпил сигнал от депутат от „ Движение за права и свободи “, в който се твърди, че са позволени нарушавания на условията на Закона за българското поданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за поощряване на вложенията, респ. подзаконови актове по използването им. Според подателя на сигнала процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Руската Федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство по натурализация, така наречен „ златни паспорти “, даващи им право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз.

С разпореждане от 7.02.2022 година на прокурор при СП е формирано досъдебно произвеждане, което след промени със ЗИДЗСВ, Дъждовни води,бр.32 от 26.04.2022 год. е признато по подготвеност от СГП. След събрани задоволително доказателства по смисъла на член 219 от Наказателно-процесуален кодекс, на 20.01.2023 година следовател в Национална следствена служба след отчет при наблюдаващ прокурор в СГП е притеглен Ст.Я. като обвинен за това, че в интервала 28.07.2015 година до 28.07.2020 година в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – изпълнителен шеф на БАИ, не е извършил служебните си отговорности, за да набави за себе си или за другиго полза и от действието са настъпили немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в разколебаване на доверието на обществото в вярното действие и реализиране на пълномощията на органите на изпълнителната власт и основаване на съмнение в активността на БАИ.

Разследването по делото продължава. Предстои изясняване на необятен кръг обстоятелства и условия и при събиране на задоволително доказателства за други действия и/или за виновността на други лица ще бъдат повдигнати нови обвинявания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР