Човекът, който взриви бомба пред летището в Кабул през август

...
Човекът, който взриви бомба пред летището в Кабул през август
Коментари Харесай

Атентаторът на летището в Кабул беше оперативен агент на ISIS, освободен от затвора от талибаните

Човекът, който взриви бомба пред летището в Кабул през август 2021 година, убивайки 170 афганистанци и 13 американски военнослужещи, беше ислямска страна действен сътрудник, който е бил държан в център за задържане на обединението в Афганистан, само че е бил освободен от талибаните, съгласно нов боен обзор на Съединени американски щати, който го разпознава за първи път.

Някои военнослужещи, които са били на летището този ден, настояват, че са забелязали атентатора самоубиец на мястото и им е подредено да не се намесват. Но прегледът откри, че тези военнослужещи са имали неверния човек в полезрението си и ударът не може да бъде предотвратен.

„ Нямаше опция да се ангажира атентаторът преди офанзивата “, сподели един върховен боен чиновник на Съединени американски щати, който взе участие в спомагателния обзор.

Бомбардът в Abbey Gate се състоя по време на безредното овакантяване на американската войска от Афганистан. Хиляди хора се бяха събрали на летището в обезверен опит да избягат след бързото прев...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР