Човекът е най-съвършеното живо същество на тази планета. Поне така

...
Човекът е най-съвършеното живо същество на тази планета. Поне така
Коментари Харесай

Интересни факти за човешкия скелет: Не всички хора имат 206 кости

Човекът е най-съвършеното живо създание на тази планета. Поне по този начин се счита в този момент.

Свикнали сме да имаме вяра, че нашият мозък е онази конструкция, за която може да се приказва доста дълго време, защото капацитетът на сивото вещество е безграничен. Но какво да кажем за костите, с помощта на които можем да се движим и съществуваме като цяло? Pravda.ru разказва за пет обстоятелството за човешкия скелет, които може би мнозина не знаят.
Не всички хора имат 206 кости
В учебниците и в Уикипедия написа, че човешкият скелет се състои от 206 кости. Но в реалност едно дете се ражда с към 300 кости, състоящи се от хрущялна тъкан. През първите години от живота тъканта се минерализира, по отношение на което някои кости се съединяват.
10 необикновени обстоятелството за човешкото тяло, които ще ви оставят без думи
Тялото на човек крие много мистерии. Има някои обстоятелства, които са много любопитни и малко хора ги знаят. Понякога човек се изумява от нови...
Прочети повече
Освен това от време на време хората се появяват на бял свят с спомагателни кости, а други могат да порастват в течение на живота (изследване сочи, че дребната кост с форма на фасул в коляното, наречена фабела, се усилва по мярка, защото хората се хранят по-правилно ).
Скелетът непрестанно расте
През множеството време ние доближаваме нашия " непрекъснат " растеж в средата или края на юношеството. Но даже когато човек спре да пораства, височината на неговия скелет може да продължи да се трансформира. Тъй като хрущялът, който свързва костите, е еластична тъкан, денем той може да се свие под тежестта на тялото.

Казано просто, вечер човек постоянно е малко по-нисък, в сравнение с заран (по време на сън хрущялите се изправят). Струва си да се означи, че всичко се случва по друг метод в Космоса, тъй че астронавтите след полети стават с към 3% по-високи.
Не всички кости са свързани
По-правилно би било да се каже, че в нашето тяло има една обособена кост. Става дума за подезичната кост, която се фиксира на едно място благодарение на мускули и връзки и функционално ни оказва помощ да приказваме, дишаме и преглъщаме.
Най-миниатюрните кости се намират в ухото 9 знака, че сте извънредно интелигентни
Понякога самите ние не осъзнаваме, че интелигентността ни е по-голяма на тези към нас. Има няколко знака, които могат да ви подскажат...
Прочети повече
Трите костици на междинното ухо, които познаваме като чукче, наковалня и стреме, са нужни за предаване на звукови трептения от въздуха към течността във вътрешното ухо. Това са единствените кости в тялото, които остават непроменени на всяка възраст, което е доста значимо при осъществяване на хирургични интервенции (неправилното им състояние може да аргументи загуба на слуха).
Костите са виновни за напрежението
Ако бъдем по-точни, те са отчасти виновни. Учените са стигнали до това умозаключение след скорошно изследване, което разкрива, че остеокалцинът (хормон, синтезиран от клетките, образуващи костите) е надали не главният извършител на напрежението.

Така гризачите, които са били изкуствено отгледани без способността да създават посочения хормон, не са посочили реакцията, която се случва при елементарните мишки в изключително стресови обстановки.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР