Човек трябва само да се откаже от някои навици и

...
Човек трябва само да се откаже от някои навици и
Коментари Харесай

Дребните неща, които изяждат заплатата ти

Човек би трябвало единствено да се откаже от някои привички и няма да се постанова да се замисляте по какъв начин да издържите до идната заплата или да бягате, с цел да вземете нов заем.

Кои са тези привички?

Без лист за извършване на покупки

Всеки път, когато влизаме в магазина, се заричаме да вземем единствено това, което е належащо в къщата през днешния ден. И тогава стигаме до касата с кошница, натъпкана до очните ябълки.

Някои съпруги постоянно доставят съпрузите си до магазина с бележки, казващи какво да купят. Но дамите от време на време сами се нуждаят от такива бележки. Но с твърда заповед да се вземе единствено това, което е в посочения лист.

В този случай спестяването на 10-тина лв. на ден ще докара до обстоятелството, че вашият фамилен бюджет ще престане да бъде в " алената зона ". И до идната заплата към момента ще имате част от старите пари.
 Колко лв. трябват на човек, с цел да се устоя в България? Колко лв. трябват на човек, с цел да се устоя в България?
1069 лева са нужни, с цел да може един работещ човек да се устоя. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров при показване на...

Храна за " дъждовен " ден

Когато спестяваме пари за така наречен " дъждовен " ден, това е добре. Животът е непредсказуем. Но закупуването на храна в запас в наше време, когато има всичко и на всички места, ни оказва помощ да понижим заплатата си с двадесет %. Защо да вземете три хляба, пет части наденица, краставици и домати в килограми?

Да, единствено в нас, потомците на това остарялото мислене, страхът от възможен недостиг към момента е жив. А какво ще стане, в случай че на следващия ден всичко ще нарастне?

Дефицит обаче не поражда (дори по време на пандемия) и цените, въпреки и да скачат, остават тези, с които сме привикнали. Разбира се, разнообразни отстъпки и промоции в магазините играят роля, когато на цената на една единица стока можете да вземете две, или даже три.

Така. Както поучават опитни хора, вземете единствено това, от което се нуждаете в близко бъдеще. И парите от портфейла или банковата ви карта ще спрат да изчезват с невероятна скорост.
 Проучване: Българинът ще похарчи максимален дял от заплатата си за отмора през лятото Проучване: Българинът ще похарчи максимален дял от заплатата си за отмора през лятото
По-голямата част от българите - 58 на 100, не са съумели да спестят пари по време на пандемията. Въпреки това 20% възнамеряват да влагат...

Нарязана храна в опаковки

В този вманиачен свят всички сме прекомерно заети и би трябвало да признаете, че измитите картофи в цветни опаковки, запечатаните нарязани салами и даже нарязаният самун в тесни опаковки са приятни за окото. И е комфортно. Но...Пакетираните артикули и даже нарязаните костват два до три пъти повече.И също по този начин си помислете, за какво купувате пликове за вашите артикули на касата всякога, когато перваза на прозореца в кухнята ви безусловно е посипан с тях? Да, пликът е на ниска цена. Но както знаете, стотинката по стотинка - левче, и хоп, парите понижават незабелязано...

Ненужни дреболии 

Експертите поучават да не се поддавате на сладките приказки на продавачите и да не купувате нищо на касата. Всички тези дъвки, бонбони, чипс и други дреболии даже не костват доста пари. Но вие безусловно не се нуждаете от тях. Абсолютно. И ги вземаме или от досада, стоящи на опашка, или чисто механично, когато касиерът предлага нещо „ с отстъпка и то единствено през днешния ден “. Но не тъй като имаме потребност от него, а просто ей по този начин! Но както споделят хората, които познават живота, първо би трябвало да осъзнаете, че множеството от нашите разноски се правят непринудено, автоматизирано.

Превъзпитанието на себе си е комплициран и от време на време дълъг развой. Но най-важното е да извършите първата крачка...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР