Човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да ...

Човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да

Кобрата пред студенти в Пловдив: Мечтите се сбъдват, ако се полагат усилия

Човек би трябвало да следва фантазиите си, само че не би трябвало да не помни какво си е пожелал. Защото рано или по никое време то ще се сбъдне, в случай че се поставят задоволително старания . Това бяха част от думите на боксьора Кубрат Пулев пред студентите на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив в съботния ден.

 

 

Боксьорът бе безапелационен , че най- сложните моменти в спорта, са най- сложните моменти в живота и не би трябвало да се поддаваме на страстите . „ Едно най- съществените неща е в каква среда пораства човек. Ние с брат ми сме отгледани с доста обич и имам вяра , че това е част от триумфа ми “, показа той със студентите и добави, че е от значение всеки да има вяра в себе си и да е подготвен след всяко рухване да се изправи още по-силен от преди.

На казуса кое е най- същественото качество, което би трябвало да има един боксьор, Кубрат Пулев бе безапелационен – интелектът, тъй като той е в основата на всяко едно нещо, само че доста са качествата, които би трябвало да има един боксьор, с цел да бъде съумял – храброст , мощ , самообладание са единствено част от тях. Попитан кой е най-незабравимият мач за него, той показа с присъстващите, че за него всички мачове са незабравими – и триумфите , и загубите носят своите уроци. И макар че в България мъчно се проправя пътят към триумфа , пред най- положителния ни боксьор в никакъв случай не е стояла алтернативата наистина ли да напусне страната или не – „ за мен този казус в никакъв случай не е стоял – аз съм българин и единствено тук се усещам на мястото си. Да – в чужбина има повече благоприятни условия , само че това не значи , че би трябвало да отида там  - предлагаха ми друго поданство , да си сменя името – даже не съм се замислял да го направя.  Намерих метод , по който хем да съм си българин, хем да съумявам “. Що се отнася до политическия му план , боксьорът отвърна уклончиво. По думите му  в политиката има още доста работа, която би трябвало да бъде свършена, само че не политиката е по- забавната тематика за обсъждане в тази среща.

 „ Когато има хубави думи за учебното заведение , значи сме на верния път “, разяснява проф. д.п.н. Георги Манолов в края на срещата и добави: „ За първи път в преподавателската ми кариера се случи толкова прочут човек да седне на студентската скамейката и да каже – желая да изучавам и да получавам още познания “ и изрази убеждението си, че в случай че не престава по този начин , Кубрат Пулев ще има сполучливо политическо бъдеще. В края на срещата проф. д.п.н. Георги Манолов подари на Кубрат Пулев свои книги с пожеланието от книгите да получи нужните спомагателни познания , с цел да реализира сполучлива политическа кариера. От името на Студентския съвет и клуб „ Полемика “ Мартин Тунов даде алегоричен армаган на госта, а второкурсникът Христо Варин подари на Кубрат Пулев ръчно юридически самун с пожеланието, в случай че влезе в политиката, да дойде време, в което има повече самун за хората.

В края на срещата проф. Манолов загатна опцията за основаване на нови курсове и специалности с фокус върху спорта, където Кубрат Пулев да бъде учител .

 

Източник: novinite.bg