Човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да

...
Човек трябва да следва мечтите си, но не трябва да
Коментари Харесай

Кобрата пред студенти в Пловдив: Мечтите се сбъдват, ако се полагат усилия

Човек би трябвало да следва фантазиите си, само че не би трябвало да не помни какво си е поискал. Защото рано или късно то ще се сбъдне, в случай че се поставят задоволително старания. Това бяха част от думите на боксьора Кубрат Пулев пред студентите на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив в съботния ден.

 

 

Боксьорът бе безапелационен, че най-трудните моменти в спорта, са най-трудните моменти в живота и не би трябвало да се поддаваме на страстите. „ Едно най-важните неща е в каква среда пораства човек. Ние с брат ми сме отгледани с доста обич и имам вяра, че това е част от триумфа ми “, показа той със студентите и добави, че е значимо всеки да има вяра в себе си и да е подготвен след всяко рухване да се изправи още по-силен от преди.

На въпроса кое е най-важното качество, което би трябвало да има един боксьор, Кубрат Пулев бе безапелационен – интелектът, тъй като той е в основата на всяко едно нещо, само че доста са качествата, които би трябвало да има един боксьор, с цел да бъде съумял – храброст, мощ, самообладание са единствено част от тях. Попитан кой е най-незабравимият мач за него, той показа с присъстващите, че за него всички мачове са незабравими – и триумфите, и загубите носят своите уроци. И макар че в България мъчно се проправя пътят към триумфа, пред най-хубавия ни боксьор в никакъв случай не е стояла алтернативата дали да напусне страната или не – „ за мен този въпрос в никакъв случай не е стоял – аз съм българин и единствено тук се усещам на мястото си. Да – в чужбина има повече благоприятни условия, само че това не значи, че би трябвало да отида там  - предлагаха ми друго поданство, да си сменя името – даже не съм се замислял да го направя.  Намерих метод, по който хем да съм си българин, хем да съумявам “. Що се отнася до политическия му план, боксьорът отвърна уклончиво. По думите му  в политиката има още доста работа, която би трябвало да бъде свършена, само че не политиката е по-интересната тематика за обсъждане в тази среща.

 „ Когато има хубави думи за учебното заведение, значи сме на верния път “, разяснява проф. д.п.н. Георги Манолов в края на срещата и добави: „ За първи път в преподавателската ми кариера се случи толкоз прочут човек да седне на студентската скамейката и да каже – желая да изучавам и да получавам още познания “ и изрази убеждението си, че в случай че продължава по този начин, Кубрат Пулев ще има сполучливо политическо бъдеще. В края на срещата проф. д.п.н. Георги Манолов подари на Кубрат Пулев свои книги с пожеланието от книгите да получи нужните спомагателни познания, с цел да осъществя сполучлива политическа кариера. От името на Студентския съвет и клуб „ Полемика “ Мартин Тунов даде алегоричен подарък на госта, а второкурсникът Христо Варин подари на Кубрат Пулев ръчно юридически самун с пожеланието, в случай че влезе в политиката, да пристигна време, в което има повече самун за хората.

В края на срещата проф. Манолов загатна опцията за основаване на нови курсове и специалности с фокус върху спорта, където Кубрат Пулев да бъде учител.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР