Човек трябва да може да се надсмива над себе си.

...
Човек трябва да може да се надсмива над себе си.
Коментари Харесай

10-те неопровержими доказателства, че си истински българин

Човек би трябвало да може да се надсмива над себе си. Хубаво е да си вярваш и да имаш самочувствие, само че в никакъв случай не би трябвало да се самозабравяш. Защото нищо положително не те чака. Слава богу, възприятието за комизъм е едно от качествата, които българският народ не съумя да изгуби, за сметка на доста други.

Освен това човек, който може да се надсмее на себе си, нормално е крепко стъпил на земята и не таи завист. Това е човек с не неприятни намерения. А подобен в никакъв случай не може да бъде противен. Както споделя Роалд Дал „ може да имаш крив нос, сбъркана уста, двойна брадичка или криви зъби, само че в случай че имаш положителни мисли, те ще блестят от твоето лице и ще създадат по този начин, че да изглеждаш добре “.

Та действително видяно упоменатите по-долу описания не са неприятни, само че не са и целесъобразни. Защото биха ни създали грозни в нечии очи. А в случай че би трябвало да отчетем някои мощно застъпени присъщи черти на средностатическия българин, формали се десетилетия, с цел да доближат до днешната му визия за живота и света, преди всичко излиза неговият индивидуализъм.

 10-те неопровержими доказателства, че си същински българин

Максимата “важното е аз да съм добре “ съчетано с “не е значимо на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле “ се преплитат с Мечо-пуховия блян “колкото повече, толкоз повече “. Личният интерес е съществена пътеводна светлина, осмивана не един път и изкристализирала в “Бай Ганьо “, важаща с цялостни мощ и през днешния ден.

Други набиващи се на очи присъщи български черти са късата историческа памет, биволско самообладание на насилничество и несправедливости и в същото време с това и бабаитлъка. С възприятие за комизъм и мощна доза самоирония, през днешния ден ви предлагаме да се надсмеем над личната си народопсихология. Ето 10-те неопровержими доказателства, че си същински българин.

1. Като дребен си ял възпитателни плесници и в този момент храниш децата ти със същите.

2. Живееш при родителите си най-малко до първата брачна нощ.

3. Често спориш и приказваш с тв приемника.

4. Удряш солницата по масата, приказваш и се смееш мощно в заведение.

5. Всички дами, които не можеш да имаш са к**ви.

6. Ремонтираш всичко самичък у дома.

7. За новогодишната вечер си купуваш промишлено количество експлозиви.

8. Говориш със сервитьорки и продавачки на „ ти “.

9. Смяташ, че да те глобят в градския превоз е същинска неправда, а да си вземеш нещо, което ти би трябвало от службата е нещо обикновено.

10. Познаваш някой прочут или, в случай че не ти, то твой прочут го познава.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР