Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но

...
Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но
Коментари Харесай

Шефът на НАП за хакерската атака: Бях със своя екип макар и дистанционно

Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален проект. Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Това съобщи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова пред БТВ.

След невижданата хакерска офанзива против системата на приходната организация стана ясно, че тя е в заплатен отпуск.

„ Бях със своя екип във всеки един миг, въпреки и отдалечено. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, акцентира Димитрова.

На въпрос дали счита да си подаде оставката, тя съобщи, че сега най-важното е да се преодолее рецесията, а оставки се давали доста елементарно в сложен миг. „ Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този миг и да приключиш с казуса по най-хубавия начин”, сподели шефът на Национална агенция за приходите.

Димитрова разясни, че са провеждани проби във връзка с това дали системата устоя на поръчките за потреблението на електронните услуги. Такъв тест е предстоял напълно скоро за новите разпореждания за наредбата на касовите апарати. Димитрова посочи, че ѝ предстоят срещи и едвам по-късно ще стане ясно дали чиновници на Национална агенция за приходите ще понесат отговорност, в случай че бъдат открити пропуски в работата им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР